SKANDAL U REŽIJI DEMOKRATA: Šarić i Peković od Zavoda za zapošljavanje dobili više od 100 HILJADA EURA

Zavod za zapošljavanje Crne Gore na čijem čelu je Dragan Folić iz Demokrata, preko Programa ''Osposobljavanje za rad kod poslodavca'' za 2022. godinu subvencionirao je firmu Duška Šarića i Nikole Pekovića sa 109 hiljada eura. Među onima koji su dobili najveći iznos novčanih sredstava preko ovog konkursa nalaze se i Rudnik uglja i Opština Mojkovac, kojima rukovode kadrovi Demokrata i Demokratskog fronta.
SKANDAL U REŽIJI DEMOKRATA: Šarić i Peković od Zavoda za zapošljavanje dobili više od 100 HILJADA EURA

Foto1: Vijesti / Duško Šarić; foto 2: Goran Folić ZZCG; foto3: Nikola Peković/Starsport

Zavod za zapošljavanje Crne Gore u martu je raspisao konkurs za realizaciju Programa “Osposobljavanje za rad kod poslodavca”, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 848.696,58 eura.

Predmet konkursa je izbor poslodavaca koji će realizovati programe osposobljavanja za rad kod poslodavca za nezaposlena lica iz evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Program je namijenjen nezaposlenim licima čija znanja, vještine i kompetencije nijesu dovoljne za obavljanje poslova određenih zanimanja. Planirana je realizacija programa za 249 nezaposlenih lica iz ciljne grupe Programa.

Od 192 firme koje su se prijavile na konkurs, ZZZCG izabrao je samo 31, a najviše novca dao je za firmu ”Spencer & Hill Team” čiji su osnivači Duško Šarić i Nikola Peković, a izvršni direktor Ivica Šarić, kako piše u podacima CRPS-a.

ZZZCG će od sredstava Programa, za privredno društvo Šarića i Pekovića, ”Spencer & Hill Team” iz Budve, opredijeliti sredstva u iznosu od 109.069,44 eura za angažovanje čak 32 lica.

CRPS REGISTAR / LICA U DRUŠTVU – ”Spencer & Hill Team” Budva

Sličan iznos opredijeljen je i za Rudnik uglja Pljevlja, kome će ZZCG po konkursu dati 102.252,60 eura, za zaposlenje 30 lica. Podsjetimo, ovim državnim preduzećem upravljaju DF i Demokrate, čiji Milan Lekić (DF) je izvršni direktor, dok je Dušan Janjušević (Demokrate), predsjednik Upravnog odbora Rudnika.

Među onima koji su dobili najviše sredstava kroz Program, nalazi se i Opština Mojkovac, kojoj će Zavod dati sredstva od 40.901,04 eura. Rukovodioci su iz istih partija. Predsjednik Opštine je Vesko Delić iz DF, dok je predsjednik Skupštine Marko Janketić iz Demokrata.

Sva ostala prijavljena preduzeća, organizacije i ustanove, dobile su značajno manja sredstva iz Programa.

Simptomatično je da su sredstva za zaposlenje najvećeg broja lica dobile upravo firme kojima rukovode Demokrate ili su osnivači lica bliska toj partiji. Postavlja se pitanje da li će i angažovana lica čije će zarade dijelom finansirati Zavod, biti birana po istom kriterijumu.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

3 komentara


El Ruzmarin

Opština Mojkovac
Ovo je zastiđe

Odgovori
Раде

Треба виђети ко је у саставу комисије која је одлучивала.

Odgovori
Rajko

Komisija se nista nije pitala samo su dobili imena od Vesne Hadzi Vujosevic i Gorana Folica!

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO/VIDEO: Nikšić proslavio Dan državnosti- čuvajmo ovaj krš zaliven krvlju naših predaka

PLANTAŽE: Poravnanje inicirali uprkos nalazu vještaka da je nabavljena loša oprema za brikete

(VIDEO) Uhapšeno šest osoba osumnjičenih za prodaju droge

PERIĆ ZA STANDARD: Kod velikih dilema i društvenih gibanja izbori blagotvorni