Skupština prepoznata kao institucija sa najnaprednijom digitalnom opremnom

Skupština Crne Gore je prepoznata kao institucija koja je osavremenjena najnaprednijom digitalnom opremnom, ocijenjeno je u toku susreta generalnog sekretara Skupštine Aleksandra Klarića sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks.
Skupština prepoznata kao institucija sa najnaprednijom digitalnom opremnom

Tokom sastanka, kako je saopšteno iz Skupštine, kojim je iznova potvrđena plodotvorna i konstruktivna saradnja parlamenata Crne Gore i Velike Britanije, te apostrofirana važnost daljeg jačanja prijateljskih veza dva naroda, ukazano je i na neophodnost obezbjeđivanja kontinuiteta partnerskog djelovanja i u narednim planiranim projektima.

“Skupština Crne Gore je prepoznata kao institucija koja je osavremenjena najnaprednijom digitalnom opremnom”, konstatovali su sagovornici u toku susreta.

Iz Skuštine navode da je sastanak bio i povod da Klarić i Medoks obiđu skupštinke sale i salone, u kojima je danas i zvanično aktivirana digitalna tehnologija koja će, kako su naveli, “obezbijediti potpunu digitalizaciju rada poslanika u skupštinskim radnim tijelima, čime je okončan proces digitalizacije ovih radnih prostorija”.

Ističući da je crnogorski parlament lider u inovacijama, te da je cilj upodobiti rad najvišeg zakonodavnog doma sa potrebama i zahtjevima trenutka, Klarić je kazao da je plan, “da tokom naredne godine digitalizacijom Plenarne sale, bude zaokružen pomenuti proces”, čime bi se, kako je pojasnio, obezbijedilo potpuno izbacivanje papira iz upotrebe i daleko bolji uvid u statistiku i procese.

Klarić je, kako se navodi, zahvalio Medoks na bezrezervnoj podršci ambasade Ujedinjenog Kraljevstva crnogorskom parlamentu, te učešću i saradanji u brojnim projektima koje je Skupština realizovala.

Naglašavajući da je saradnja dva parlamenta i naroda plodotvorna i prepoznata, Medoks je izrazila zadovoljstvo partnerstvom i podrškom u okviru Vestminsterske fondacije za demokratiju, Parlamentarne budžetske kancelarije, te saradnjom koju ambasada ostvaruje sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore.

Ona je ukazujući na važnost jačanja institucija, naglasila neophodnost kontinuirane komunikacije na nivou parlamenata, ali i drugih institucija sitema, te poručila da je ambasada i u perspektivi spremna da pruži podršku inovativnim i naprednim projektima, od obostranog interesa.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Medoks: U Crnoj Gori ne postoji velika liderska raznovrsnost

Bečićevi ljudi u parlamentu spremaju opstrukciju sjednice

Klarić: Skupština Crne Gore ponovo lider u regionu u pogledu otvorenosti i transparentnosti rada

Medoks: Bilo kakva prijetnja Crnoj Gori kao članici NATO-a bila bi eskalacija rata

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PERIĆ ZA STANDARD: Na sceni potpuno rastakanje ideje demokratije

Naučnici: Osam čaša vode dnevno ipak bi moglo da bude previše

Tri začina koja poboljšavaju zdravlje i “čiste” pluća

Ovi horoskopski znaci nikako ne idu zajedno