test

SNP: Srbija je naša bratska država, izjavu Krivokapića shvatićemo kao dipomatski gaf

Standard

07/05/2022

20:17

Reakciju na izjavu koje je ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić dao prilikom susreta sa otpravnicom poslova Ambasade Ukrajine Natalijom Fijalkom dali su i iz SNP-a.



Podsjećamo, Krivokapić je kazao da Crna Gora dobro razumije ukrajinski narod, ističući bliskost sudbina dva naroda sa velikim susjedima.

“Kad su spoljni odnosi u pitanju, stav SNP je jasan – Srbija je naša bratska država sa kojom želimo da gradimo što kvalitetnije odnose na zadovoljstvo građana obije države.

Izjava Ranka Krivokapića je kontradiktorna i shvatićemo je kao diplomatski gaf.

Ako ministar spoljnih poslova zaista smatra da su odnosi Crne Gore i Srbije prioritetni, kako sam kaže, onda se ne šalje negativna poruka. Od nekog ko je imao iskustvo na visokim funkcijama, a uz to obavlja funkciju ministra spoljnih poslova, očekuje se da daje promišljenije izjave i da poštuje osjećanja svih u Crnoj Gori.

Da ne bude i poslije Krivokapića, Krivokapić, kad su odnosi sa Srbijom u pitanju.

Neprihvatljivo je da se, sa pozicije ministra spoljnih poslova, ispoljava lični animozitet prema Srbiji, posebno ako se svi suštinski zalažemo za poštovanje različitosti i pomirenje u Crnoj Gori”, naveli su u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

SNP

Ostavite komentar

Komentari (0)