Spajić: Sa Do Kvonom sam se posljednji put sreo prošle godine, prevario je firmu u kojoj sam radio

Nikada nijesam primio ni jedan cent od Do Kvona, kao ni od koga drugoga ko je na crvenoj potjernici Interpola, izjavio je lider PES-a Milojko Spajić.
Spajić: Sa Do Kvonom sam se posljednji put sreo prošle godine, prevario je firmu u kojoj sam radio

“To je jedna, montirana, afera i veliko licemjerije”.

On je Televiziji Vijesti potvrdio da je Do Kvona upoznao i da je kompanija sa kojom je radio 2018 godine oštećena od Do Kvona. Tada, rekao je nije ni znao o kome je riječ.

Kazao je da se sa Do Kvonom posljednji put sreo prošle godine, ali da kao fizičko lice “nije mogao znati da li je na potjernici”.Pojasnio je da se u trenutku susreta nije znalo ni da li je Do Kvon prevario firmu u kojoj je on radio ili se radi o hakovanju ili nekoj grešci.

“Ovo je najgori primjer zloupotrebe državnih resursa da bi se nekome nanijela šteta, od pamtivijeka”, kazao  Spajić, odgovarajući  na pitanje da li je sa Do Kvonom imao ikakvu relaciju i pozvao ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, da ako imaju dokaza da ih prilože u optužbe. 

Apsolutno sam spokojan što se tiče situacije oko Do Kvona, tvrdi Milojko Spajić uz tvrdnju da je tražio da Do Kvon bude prijavljen i uhapšen. Spajić kaže da je siguran da su njegovi prijatelji iz kripto zajednice savjesni i odgovorni ljudi koji su Do Kvona prepoznali i prijavili. 

Knežević: Ne mogu da budu u pravu i Spajić i Abazović

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević kazao je da ako je u pravu Spajić funkcioner Evrope sad Andrej Milović, onda u ovom slučaju treba da odgovara Abazović. On je rekao i da se 

– Ne mogu da budu u pravu i Spajić i Abazović, jedan od njih dvoje ne govori istinu. Mi smo na Vijeću za nacionalnu bezbjednost saznali da se na Luštici, ili Portonovom nalaze bjegunci, kriptovalutaši koji su pod ozbiljnim sumnjama da peru novac u Crnoj Gori i pretpostavilo se da je to egzotični raj za kriptovalutaše koji peru novac u Crnoj Gori. Vaša firma je odlično prošla ako je Do Kvon prevario za 75.000 eura, jer on je pravario za veći iznos i Južnu Koreju i SAD. Zato sam mislio da je ugrožena nacionalna bezbjednost – naglasio je Knežević.

On je rekao da nijedan tajni podatak nije iznijet na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, dodajući da se Spajić sa Do Kvonom sastajao i u novembru 2022. kada je već bio na Interpolovoj potjernici.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Spriječen obračun u Rastocima, jedna osoba uhapšena

Gardijan: Rasplamsavanje nasilja na Kosovu pokazuje ludost politike Zapada prema...

Abazoviću dodijeljeno specijalno priznanje za posebnu afirmaciju manjinskih zaje...

Eraković: Cilj popisa da Crna Gora postane treća država jednog naroda na Balkanu