test

Spajić: Zakonom o kripto valutama zaštitićemo građane od prevara

Standard

18/05/2023

11:08

Digitalne prevare poput Cheil Worldwide-a, Bitconnect-a i u skorije vrijeme Terra, zaustavljeni su tek kada je previše ljudi izgubilo novac. Zakon o kriptovalutama nam je upravo potreban da bi se na vrijeme rijeŠili prevaranata i da bi zaštitili one koji posluju legalno u ovoj branši, poručio je na Tviteru lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.



On je rekao kako je neko dozvolio da se brojni “prevaranti obogate tako što nisu postojali zakoni koji spriječavaju piramidalne šeme i digitalne prevare”. Rješenje vidi u donošenju zakona kako bi se spriječile prevare.

-Ma koliko privlačno zvučali i bez obzira na lična poznanstva sa bilo kim od nas, svaki kripto projekat treba da prođe striktnu provjeru da bi eliminisali prevarante. Bez sistema rane detekcije, koje ovo zakonsko rješenje nudi, jako je teško prepoznati piramidalne šeme i ostale prevare u začetku – kazao je Spajić.

Istakao je da je pred novom vladom i skupštinskom većinom, u tom pogledu, puno posla.

-Svijet tehnoloških inovacija od društvenih mreža pa do kripto valuta mora se zakonski regulisati – zaključio je lider PES-a.

Izvor (naslovna fotografija):

Milojko Spajić

Ostavite komentar

Komentari (0)