test

Spajićeva i Milatovićeva portparolka bila nezakonito zaposlena i zaradila 24.000 eura

Standard

30/11/2022

13:59

Spajića i Milatovića pozivam da zajedno sa Nedeljković vrate 24.000 eura u državni budžet kako bi ispravili svoje nezakonite postupke, tvrdi funkcioner PzP-a Boban Stanišić.

Predsjednik Mreže mladih Pokreta za promjene (PzP) Boban Stanišić tvrdi da je Uprava za inspekcijske poslove potvrdila njihove tvrdnje da su bivši ministri Milojko Spajić i Jakov Milatović suprotno Zakonu o državnim službenicima i namještenicima radno angažovali Dušku Nedeljković i isplatili joj oko 24.000 eura.

Stanišić tvrdi da je u njihovim ministarstvima u tom periodu bilo angažovano 10 službenika.

  • Spajić je tvrdio da je to angžovanje u skladu sa zakonom, što iz priloženog vidimo da nije istina. Ovim putem ih pozivam da zajedno sa Nedeljković vrate 24.000 eura, u državni budžet kako bi ispravili svoje nezakonite postupke- navodi se u saopštenju Stanišića.


Mediji su ranije pisali o slučaju Nedeljković, a u opisu posla navodila se da je angažovana za pružanje usluga u vezi organizacije medijskih strategija, održavanje javnih kanala komunikacije, implementaciju strategije za odnose s javnošću, implementaciju strategije za krizno i urgentno komuniciranje na dnevnoj bazi, implementaciju strategije komunikacije unutar timova organizacije i za saradnju sa medijima.

foto UIP
  • Ovo je samo jedna od mnogih nezakonitosti u radu bivšeg ministra Spajića koji je i bio inicijator angažovanja Nedeljkovićeve. Treba napomenuti, tajno ali organizovano zaduženje koje je izvršio kao privatno lice, kao i neustavno privremeno finansiranje, kao nezakonitosti koje su obilježile mandat Spajića. Ovakvo neodgovorno pnašanje ministra Spajića može poslati poruku svim privrednicima da mogu da sa svojim zaposlenima zaključuje ugovore o djelu i na taj način eksploatišu i unižavaju prava radnika. U narednom periodu ćemo podnijeti prijavu i za vršenje inspekcijskog nadzora ugovora o djelu Radosavljevića koji je tvorac programa Evropa sad, za koji mu je iz državne kase isplaćeno 20.000 eura- zaključio je Stanišić.
Izvor: Portal Dan
Izvor (naslovna fotografija):

foto gov.me

Ostavite komentar

Komentari (0)