SPP: Sraman pokušaj Perovića da relativizuje ulogu monstruoznog zločinca

U civilizovanim i demokratskim zemljama, osim domaćih zakona i uredbi, relevantna norma je jasna osuda zločina najgore vrste kakve su četnici počinili tokom Drugog svjetskog rata na čelu sa zločincem Mihajlovićem, poručili su iz Stranke pravde i pomirenja (SPP).
SPP: Sraman pokušaj Perovića da relativizuje ulogu monstruoznog zločinca

”Sraman pokušaj sveštenika SPC Gojka Perovića da ulogu monstruoznog zločinca i vođu četnika, kvislimške i zločinačke vojske, Dragoljuba Mihajlovića relativizuje ordenima sa Zapada koje je dobio za spašavanje pilota, samo je jedan u nizu pokušaja revizije istorije i omalovažavanja antifašističke Crne Gore. Kada bi takve stvari radio polupismen ili nepismen čovjek možda bi i našli opravdanja ali Gojko Perović nit je nepismen a još manje neznaven da bi svoj “pogled” na Mihajlovićeve eskadrone smrti opravdao neivnošću”, kazali su oni.

Ne zna se, ocjenjuju u SPP, šta je veći paradoks u saopštenju Perovića, “da li “hrišćansko” milosrđe prema zločincima koje nema utemeljenje ni u hriščanstvu niti u bilo kojoj religiji svijeta, ili njegovo “predavanje” o evropskim i NATO vrijednostima”.

”Po njegovoj logici ispada da taj Zapad uveliko priprema velike narodne mise za pokoj dušama Adolfa Hitlera i Ante Pavelića. Istini za volju, Perović se kritički osvrnu na ustaše i NDH koji u saradnji sa Mihajlovićem i četnicima, njegovim herojima sa ordenjima, sprovedoše najmasovniji genocid nad Srbima u Jasenovcu zarobljavajući Srbe Kozare i Krajine a potom ih vodeći na klanje u Jasenovac da bi nakon toga pili vino zagrljeni sa ustašama slaveći pobjedu nad komunistima”, dodaju oni.

U SPP su ocijenili da to ne smeta Peroviću, “kao što mu ne smeta ni brojni, dokazani, četnički zločini nad Srbima-rodoljubima koji odlučiše da se suprotstave nacistima i bore za slobodu”.

” Nije čuo Perović za četničke zločine po Valjevu, Kosijeriću, Čačku, Gornjem Milanovcu, Užicu, po cijeloj Šumadiji i Srbiji. Ne smeta Peroviću ni činjenica da su četnici odveli Kragujevačke đake nacistima na strijeljanje. Njemu je bitno da su ti četnici što odvedoše djecu na strijeljanje bili lojalni Vladi u Londonu”, ističu oni.

U SPP se pitaju “kako bi onda Peroviću smetala činjenica da su četnici Mihajlovića, Đurišića, Pećanca i drugih krvoloka 1943. godine na teritoriji današnje Crne Gore, prema jasnim instrukcijama i planu, počinili genocid nad blizu 9.000 Bošnjaka Limske doline i Pljevalja”.

” Preko 50 odsto tih žrtava bili su djeca ispod 14 godina Gojko Peroviću, ostalo su bili žene i starci. Samo 10 odsto žrtava je bilo vojno sposobno. Sve ovo gore nabrojano samo je mali segment zločinačkih nauma i djela čiča Draže i njegovih četnika”, ističu oni.

Prema njihovim riječima, Gojku Peroviću, niti sveštenicima koji služiše pomen zločinačkoj duši, nije to ništa važno.

”Za njih je postulat hrišćanske misije orden iz Londona. Da se razumijemo, nije ljutnja na iznešene stavove Perovića niti na parastos Mihajloviću, ljutnja ide prije svega državnim organima koji dozvoljavaju da se dokazani, presuđeni zločinci afirmišu u heroje, pokušava revidirati istorija a ideologija tih zločinaca i tog pokreta sramoti i unižava antifašističko naslijeđe Crne Gore”, zaključili su iz SPP-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

KALAČ ZA STANDARD: SPP nije i ne može biti na strani koja Crnu Goru vuče sa građanskog koncepta

Perović: Crnom Gorom vlada gomila zločestih, prepredenih mentora i mrzitelja svega crnogorskog

Premješteni saradnici bivšeg mitropolita Amfilohija

Formiran opštinski odbor SPP-a u Tuzima, predsjednik Ilhan Škrijelj

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Po nalogu glavnog specijalnog tužioca uhapšen Radovan Pantović

Danas sastanak Abazovića i Đukanovića

“U EU se ne može s Đukanovićevim modelom vladavine”

TEMELJNI UGOVOR SA SPC, Martinović: Usvojeni dokument se ne može mijenjati bez ponovne procedure i glasanja