test

Stanivuković: Crnogorac isto što i Vojvođanin

Standard

17/08/2021

15:27

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponovio je danas za N1 kako Crnogorci nisu posebna nacija. On je kazao kako Crnogorci pripadaju identitetu srpskog naroda.

“Za mene kad neko kaže da je Crnogorac, isto kao da kaže da je Vojvođanin. Dakle Vojvođanin Srbin ili Srbin Crnogorac, ja u to duboko vjerujem”, naglasio je on.

Govorili mi da sam četnik

Stanivuković je dodao kako je njegova izjava iz Podgorice o tome kako su Crnogorci izmišljena nacija “na neki način izvučena iz konteksta”.

“Želim kazati da je neko isjekao šest sekundi i na osnovu toga napravio mišljenje”, dodao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke ustvrdio je i kako je zbog te izjave dobijao prijetnje smrću.

“Dobio sam prijetnje po život. Govorili su mi da sam ‘četnik’, ‘nacionalista’, da će me zaklati, da ne dolazim u Crnu Goru”, rekao je on za N1.

I slova izmišljena, a referendum lažan

Stanivuković je danas istakao i kako je referendum u Crnoj Gori 2006. godine bio lažan.

“Ja sam, od 28 godina života, 25 puta bio na crnogorskom moru. Moji su mi govorili da je to naše more, ja to znam – i bilo je do 2006. kada su lažnim referendumom kazali da nije”, ocijenio je, između ostalog, Stanivuković.

Osim što je, po njegovom mišljenju, crnogorska nacija izmišljena, takva su, dodao je on, i – slova?

“Smatram da su 32 slova (crnogorskog pisma) izmišljena. Koja 32 slova? Oprostite, ali ćirilica ima 30 slova. Imam pravo da iznesem svoj stav”, zaključio je Stanivuković.

Podsjetimo, Stanivukoviću je prošle godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, no dolaskom nove vlasti to je promijenjeno. Sporni komentar o “izmišljenoj naciji” Stanivuković je dao u Podgorici, tokom susreta sa političkim aktivistima bliskim Demokratskom frontu.

Ostavite komentar

Komentari (0)