Strugar: Abazović i Kovač svjesno obmanuli javnost i prevarili građane

To što je premijer Abazović još jednom prevario građane Crne Gore kada je prije tri dana tvrdio da je dezinformacija da će 3. avgusta biti potpisan ugovor sa Crkvom Srbije, ne treba nikog da čudi, ocijenio je komunikolog Miodrag Strugar.
Strugar: Abazović i Kovač svjesno obmanuli javnost i prevarili građane

Izvor: Gradska TV


 
Očigledno je, navodi, da Abazoviću prioritet nije evropska agenda, već neki drugi ciljevi koji nijesu u interesu Crne Gore.

“Pa i sinoć je i ministar pravde rekao da ne zna kad će biti datum potpisivanja, a jutros je prisustvovao potpisivanju, i to govori o tome ili da su oni svjesno obmanjivali crnogorsku javnost i sve građane Crne Gore ili stvarno nisu znali datum potpisivanja, kao što nijesu znali ni sadržaj ugovora jer je on napisan očigledno u Beogradu. Tako im je možda jutros rano javljeno ili kasno sinoć da će danas biti potpisivanje i oni su to samo uradili“, ocjenjuje Strugar.

Dodaje da način na koji je potpisan jasno govori o prirodi ugovora

“A da jedno govore, a drugo rade ne treba ni da nas čudi. Sjećamo se da su na kolektivnom sporazumu, tj. sporazumu o formiranju 43. Vlade napisali da će se takve odluke na sjednici Vlade donositi kvalifikovanom većinom, odnosno sa 14. glasova, ni taj potpis za njega ništa nije značio. Ne znam zašto bismo se sad iznenađivali i zašto će se neko ubuduće iznenaditi ako ovaj isti premijer, ili ova ista Vlada ili članovi Vlade jedno budu govorili, a sasvim drugo radili”, podsjeća komunikolog.

Umjesto da premijeru prioritet bude evropska agenda, on je, ocjenjuje Strugar, ta vrata ovim postupkom zatvorio.

“Očigledno je ili da ga neko ima u šaci ili da on iz drugih nekih razloga radi sve ovo što radi, odnosno stavlja kao prioritetno pitanje koje još uvijek produbljuje crnogorske podjele i te podjele će plašim se još dugo trajati“, smatra on.

Premijer je, zaključuje Strugar, još jednom pokazao da mu evropski put nije prioritet, već da ima neke druge koji nijesu u interesu Crne Gore.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Libero7

Kovac ce zavrsit kao mu otac

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Crnogorski građani ‘imuni’ na KOVID statistiku

Odreknite se šećera na sedam dana, ovo će se desiti vašem tijelu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sarajliji lopov opljačkao stan, on mu poručio: Ne mogu ti oprostiti što si ušao u obući

Konjević: Očekujem da će biti izglasano nepovjerenje Vladi, ako Vlada ne bude oborena povlačim se sa mjesta potpredsjednika

Stav: Lice izdaje

Euronews: Tajni i kontroverzni ugovor Abazovića da SPC preuzme imovinu države Crne Gore