test

Sužen manevarski prostor: Može li Milatović biti kandidat Pokreta Evropa sad na predsjedničkim izborima?

Standard

19/02/2023

22:57

Nakon što sinoć Državna izborna komisija nije usvojila kandidaturu lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, on je danas na radnom ručku sa novinarima saopštio da je njegov favorit za predsjedničkog kandidata PES-a, potpredsjednik tog Pokreta, Jakov Milatović.



Međutim, postavlja se pitanje da li Milatović, ili bilo koji drugi kandidat predložen od Pokreta Evropa sad može biti predsjednički kandidat.

U Zakonu o izboru predsjednika Crne Gore između ostalog piše da politička stranka ili grupa građana može predložiti samo jednog kandidata.

U članu 4. Zakona o izboru predsjednika piše da kandidata za Predsjednika može predložiti politička stranka ili grupa građana, na osnovu potpisa najmanje 1,5 odsto birača od ukupnog broja birača, računajući prema podacima o broju birača sa izbora koji su prethodili odluci o raspisivanju izbora, i da pojedina politička stranka ili grupa građana može predložiti samo jednog kandidata, dok dvije ili više političkih stranaka mogu predložiti zajedničkog kandidata.

Izvor (naslovna fotografija):

Jakov Milatović

Ostavite komentar

Komentari (1)

cikotickadjeku,

20 Feb. at 05:01

otpade spayke sad evo i jadov, podrzace sad ili nikad juropa vojvodu od koljenice iz kristala