SVAKA PTICA SVOME JATU: Kako je Bratićka sletjela u Mandićevo gnijezdo

U uslovima kada zbog agresije Rusije na Ukrajinu cijeli svijet pati, kada su cijene goriva došle do istorijskog rekorda i kada sve ozbiljne države pokušavaju da zaštite svoje građane od egzistencijalne ugroženosti, crnogorska politička elita nudi drugu stvarnost. Kao da se ništa ne dešava oko nas, i kao da smo našli najmanje pet nepresušnih izvora nafte u Jadranu. Vlade nema, Skupštine nema, Ustavnog suda skoro da nema, sudija nema, SDT-a nema...ali zato ima izbora u Beranama i Ulcinju.
SVAKA PTICA SVOME JATU: Kako je Bratićka sletjela u Mandićevo gnijezdo

U sjenci izbora manjinske vlade provukla se vijest da je odlazeća ministarka četiri resora Vesna Bratić na pragu prelaska ili odlaska u redove Nove srpske demokratije.

Svaka ptica svome jatu, rekao bi narod, pa i Bratićka u Mandićevo jato. To je svakako rezultat svega onoga što je radila u toku jednoipogodišnjeg mandata u Vladi Crne Gore. Ispostavlja se da baš i nije tačna teza da DF nije bio u Vladi, jer ako pogledamo kako je i šta radila Bratićka, pa i neki drugi ministri kao što je Aleksandar Stijović, jasno je da je DF imao zapravo perjanice u kabinetu odlazećeg premijera Zdravka Krivokapića.

Neko vrijeme “tinjala je nada” da će apostoli svi u jednu partiju, onu koju formiraju Milojko Spajić i Jakov Milatović, ali je očigledno da Bratićka nije dobila poziv. Dvojcu sa kormilarom Krivokapićem ministarka je očigledno bila “sirova” u svesrpskoj odbrani, preemotivna u ljubavi prema crkvi i ratnim zločincima, a sa takvim stavovima, dvojac Milatović – Spajić, tu priču ne bi mogli prodati u Vašingtonu i Briselu. Ljubav prema SPC, Beogradu, Mladiću mora se upakovati da se lakše popije, kao što su to činjeli za svoga mandata.

Zato je i Bratićka jednostavno skoro pa ozvaničila saradnju sa svojim ideološkim istomišljenicima, iako je, sudeći prema činjenju i zapošljavanju DF kadrova u četiri resora po dubini i širini ta saradnja davno počela.

Jučerašnjem verbalnom sukobu ministra vanjskih poslaova Đorđa Radulovića i Jakova Milatovića prethodio je verbalni sukob ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta, sa Spajićem i Milatovićem, tvrdi više izvora učesnika famozne sjednice Vlade na kojoj je umalo došlo do tuče.

Milatović se navodno Bratić obratio pitanjem “je li sada DF ili URA”, a Spajić je prokomentarisao da je “to isto”.

To se dešavalo dok je Radulović imao riječ, pa je Bratić reagovala i kazala da su nepristojni i da nemaju poštovanja.

Bratić je na Tviteru napisala da nije tačno “da je bila akter bilo kakvog verbalnog sukoba”.

“Niti su moje cijenjene kolege bile u sukobu sa mnom”, napisala je na Tviteru.

Samo ta sekvenca iz političkog života apostolske družine – neozbiljne ali opasne po CG društvo, govori i pokazuje sve.

Prije nekoliko dana izvor PG medija iz DF je rekao da je u vezi sa Bratić navodno bilo ozbiljnih kontakata te da su baš toga dana uživala u hrani na ručku i da su blizu dogovora.

Tako je Bratićka stavila tačku na snove i nade dvojca Milatović – Spajić da može pojačati njihove redove i dati im prijeko potrebni sirovi šmek velikosrpstva.

Ipak, građani Crne Gore mogu da odahnu jer je Bratićka saopštila i pored toga što će ostati u politici, neće zanemariti naučnu djelatnost.

Blago nama!

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Milatović: Bratić nije uvrijedila manjine ili nijesam stekao utisak da ih je uvrijedila

Spajić: Predloženi budžet bio bez potrebe za zaduženjem, sa amandmanima to nije sigurno

Bratić: Narodni muzej u sigurnim rukama, Papović: Zato ste im ukinuli grijanje i nijednom nijeste posjetili muzej otkako ste koordinator

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kćerka Gige iz “Boljeg života” radi u kafiću, znate je iz Survivora

Cijene najma nekretnina u glavnim gradovima regiona: Kako stoji Podgorica na toj listi

CGO: Mamula, kao antifašističko stratište, zaboravljena i od bivše i od ove vlasti

DPS Budva: Političko licemjerje u Budvi, hiljade eura za jelo i piće na otvaranju sezone