test

Tematski panel Žene za Bar-Prava stvar: Lokal-patriotizam i ljubav prema državi moralna je obaveza i odgovornost

Standard

04/10/2022

13:13

Sinoć je, u prepunoj sali Dvorca kralja Nikole, održan tematski panel pod nazivom ‘’Žene za Bar- Prava stvar''.

Učešće u panelu uzele su žene iz lokalnog političkog života i kandidatkinje na odborničkoj listi: Tanja Bokan, dr Marija Markoč, Vesna Drašković i Andrea Marstijepović. Gost je bila i predsjednica Alijane žena DPS Crne Gore, Drita Lolla.  Prisutne je pozdravio nosilac izborne liste, Dušan Raičević, koji je istakao da je panel okupio društvo sjajnih žena, koje ponosno predstavljaju i vole svoj grad i svoju državu, pobjednice, koje su bastion odbrane crnogorskog društva i aktivne učesnice u kreiranju političkog života, koji vodi ka evropskoj budućnosti.

Kroz diskusiju na panelu naglašena je spremnost žena da se u trenucima polarizacije, snažno i borbeno priključe platformi koju predvodi Demokratska partija socijalista. Upravo jer su ovi lokalni izbori izuzetno važni, ne samo za naš grad, nego i za budućnost naše države, prepoznat je značaj političkog trenutka.
Pred glavnim akterima i stvaraocima političkog diskursa je i izazovan zadatak, da uz političku zrelost za kreiranje politike, uz sinergiju sa mladim i obrazovanim kadrovima, uspješno vode grad i državu do evropskog nivoa na svim segmentima.

Lokal-patriotizam i ljubav prema državi moralna je obaveza i odgovornost, prvenstveno prema sebi, svojoj porodici i društvu.  Prisutnima se obratila i Vesna Drašković, predsjednica Alijanse žena DPS Bar, ujedno i
kandidatkinja za odbornicu liste “PRAVA STVAR, Koalicija Zajedno Bar’’.

Ona je u svom izlaganju saopštila da su žene izuzetno važne, ne samo u pragmatičnom smislu, već i unutar porodice, da kroz razgovor sa svojom djecom, porodicom, daju podstrek i motivaciju, kako ne bi bile samo učesnice, već i kreatori iste.

“Žene treba da budu promjena koju one žele da vide u svijetu. Zahvaljujući Opštini Bar, u proteklom periodu, kroz program podrške preduzetništvu, kreirane su armije ženskih preduzetnica koje svojim uspjesima inspirišu i ohrabruju sve žene da pokrenu biznise i uzmu aktivno učešće u stvaranju još bolje političke podloge za poboljšanje standarda i položaja žena u društvu”, kazala je Drašković.

Na kraju istakla je svoje uvjerenje da će naša pobjednička lista “PRAVA STVAR, Koalicija Zajedno”, dobiti povjerenje građana da u narednom četvorogodišnjem periodu preuzmemo političku odgovornost i od Bara nastavimo da kreiramo bolje mjesto za život.
“Zato, hrabrim koracima, ŽENE ZA BAR- PRАVA STVAR, u nove izborne pobjede!”, zaključila je Vesna Drašković.

Ostavite komentar

Komentari (0)