test

U trenutku institucionalne krize: Borelj šalje Šalenberga i Fajon da posjete Crnu Goru

Standard

20/12/2022

21:20

Savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg i ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon posjetiće Crnu Goru u srijedu, 21. decembra, po mandatu visokog predstavnika EU za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja, saopšteno je iz EU Info centra.

“Crna Gora je jedan od najbližih partnera Evropske unije, dobro je napredovala u pristupnim pregovorima i ima najduže iskustvo potpune usklađenosti sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU. Ovo posjeta se organizuje u trenutku kada su nedavna politička dešavanja izazvala ozbiljnu institucionalnu krizu, podrivajući demokratske institucije i usporavajući napredak države na putu pristupanja EU.

Posjeta će biti prilika da se naglasi da, u cilju napredovanja ka pristupanju EU, što je želja velike većine građana Crne Gore, svi politički akteri treba da podrže funkcionalnost institucija, a posebno Ustavnog suda”, navodi se u saopštenju. 

Ministri će se sastati s predsjednikom Milom Đukanovićem, predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, nakon čega će u 14.15 u Evropskoj kući održati zajedničku konferenciju za medije.

Izvor (naslovna fotografija):

Borelj, Twitter

Ostavite komentar

Komentari (0)