IMA NAS: U utorak u 18 časova protest, niko više nema pravo da ćuti

U utorak, 8. novembra, ispred zgrade Skupštine Crne Gore u Podgorici, održaće se protest pod sloganom – Ima nas. Početak protesta zakazan je za 18 časova.
IMA NAS: U utorak u 18 časova protest, niko više nema pravo da ćuti

Protest IMA NAS

“Evropske i građanske snage, predstavnici civilnog sektora i građanski aktivisti pozivaju na mirni građanski protest pod sloganom “IMA NAS!”. Odlučni smo da jasno istupimo kao nosioci aktivnosti koji okupljaju sve koji svojoj državi žele dobro”, navode organizatori protesta.

“Situacija u kojoj se nalazimo ne dolikuje građanskoj, demokratskoj i evropskoj Crnoj Gori. Evropska vrijednosna većina u Parlamentu ne postoji. Duboka društvena podijeljenost i ekonomska neizvjesnost jedino su što je aktuelna parlamentarna većina prouzrokovala”, ističu organizatoru protesta.

Pokazalo se, dodaju organizatori, da njihova zlodjela neminovno dovode i do socijalnog, ekonomskog i institucionalnog haosa.

“Niko više nema pravo da ćuti i ostane nijem na Ustavnu, ekonomsku i socijalnu anarhiju u Crnoj Gori. Zato organizujemo protest, u utorak, 08.11.2022 u 18:00 h, na platou ispred Skupštine Crne Gore, koji predstavlja inicijalni događaj za dalje vaninstitucionalno i institucionalno djelovanje”, zaključuju organizatori protesta.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

(VIDEO/FOTO) Protest građana ispred Vlade: Potpis na ugovor sa SPC bio bi moderna verzija Podgoričke Skupštine

KONAČNI REZULTATI IZBORA U PODGORICI: Svi za naš grad 24 mandata, Evropa sad 13, Za budućnost Podgorice 11, Idemo ljudi 6, Ovo je naš grad četiri mandata

Smijenjen Aleksa Bečić

Skupština u načelu usvojila izmjene Zakona o predsjedniku

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

IZBORI U ŠAVNIKU: Napadnut član biračkog odbora, uhapšene četiri osobe

Eskobar: Otvoreni Balkan treći stub američke strategije za Balkan

Mještani Komana blokirali put firmi koja prevozi kamen iz kamenoloma: Puca asfalt od tereta kamena

Ovog vikenda oboreni rekordi, Micev prognozira vrijeme za narednu sedmicu