test

UPC ZA STANDARD: Milošević došao na posao i obavlja redovne aktivnosti

S Rastoder

03/10/2022

09:28

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević jutros je došao na posao i obavlja redovne aktivnosti, saopštili su Standardu iz te ustanove.

“Direktor, kako smo pojasnili u saopštenju, nije ni privođen ni hapšen, već je sam došao da bi dao izjavu nakon poziva i dostavio sve što su mu tražili povodom nestanka jedne količine oduzetih cigareta”, saopšteno je Standardu iz UPC.

Specijalno državno tužilaštvo je u velikoj akciji u noći između petka 30. septembra i subote 1. oktobra privelo i saslušalo desetak osoba, među kojima i Miloševića, tražeći od njih da objasne kako je tokom akcije uništavanja nestao šleper pun cigareta, vrijednosti skoro milion eura.

Direktor UPC morao je tokom saslušavanja koje je trajalo skoro pred zoru 1. oktobra u Specijalnom državnom tužilaštvu morao da prezentira spise predmeta o uništavanju cigareta, ali i da objašnjava kako se zvanične brojke ne poklapaju sa realnim stanjem i kako je bilo moguće da, pred očima službenika UPC i policije, nestane šleper cigareta namijenjenih za spaljivanje.

Vozač nestalog kamiona i jedan službenik Uprave prihoda i carina uhapšeni su sinnoć zbog sumnje da imaju veze sa nestankom cigareta vrijednih gotovo milion eura, objavile su Vijesti. Tim povodom oglasio se premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović koji je naveo da su pronađne ukradene cigarete.

Policija je u popodnevnim časovima nadomak Podgorice pronašla kamion pun cigareta koji je juče nestao na putu od carinskog skladišta “Zetatransa” ka Nikšiću, gdje je trebalo da se uništi tovar.

Ostavite komentar

Komentari (0)