test

URA Mojkovac DPS-u: Zakucajte na vrata Mojkovčanima pa da vidimo koliko će i kome biti otvorena

Standard

09/11/2021

11:06

Odgovarajući na novo saopštenje DPS-a Mojkovac iz mojkovačke URE su im poručili da se pojedinačno izmjere kao samoproklamovane političke gromade pa da građani vide koliko će DPS pojedinci desetina glasova uzeti u Mojkovcu.

„Zakucajte na vrata ovog naroda pa da vidimo koliko će i kome biti vrata otvorena. Gospodin Ivan Ašanin sa svojom nezavisnom listom oprobao se 2013. godine i umalo osvojio treći mandat rekavši vašem udbaškom režimu da to nije Crna Gora za koju su se mnogi zajedno borili. Odbio je gdin Ašanin prije 10 godina darove i funkcije do blizu ministarskih, kada je DPS bio najjači, rekavši da to nije Crna Gora za koju su se 2006. zajedno borili“, napominju iz mojkovačke URE.

„Zato je između ostalog kao i zbog ispravne državne politike URE ovolika podrška građana i mi smo možda jedina partija u Mojkovcu kojoj ne odgovara odlaganje izbora. Biće vremena da se nastavi priča iz 2017. godine o raznim zloupotrebama kao i o onim u međuvremenu“, navode iz mojkovačke URE.

Oni poručuju lokalnom DPS-u da znaju da ih istina najviše boli.

„Kao prvo trećina odbora vas je napustila kada se pojavila vaša lista na vašem odboru, lista skrojena na “Brdu”. Kada su vidjeli lica koja će uskoro biti predmet pažnje nadležnih državnih organa, kada se konačno konstituiše Tužilački savjet, što URA u državnom parlamentu potencira i što je pitanje svih pitanja u prioritetima države, mnogi su vas napustili“, ističu iz mojkovačke URE.

„Nemate više šta da tražite, vrijeme radi za URU i za državu Crnu Goru, to se vidi i sa naše liste gdje vam direktno uzimamo mandat, a indirektno bar još toliko. Zašto pozivate ljude koji su se nama pridružili, molite ih i ucjenjujete da se vrate ako kod vas nema bojazni? Nemate više udbaški aparat koji ste upotrebljavali, Veljovića i Rakočevića koji su skupljali policiju na Zlatici u svojem kampu, ili u  improvizovanom kabinetu na Grotulji kada su se dijelili državni poslovi, pare, a bogami i prijećeno otkazima, ucjenjujući poštene ljude koji su morali pod silom popustiti u velikom broju“, kažu DPS-u mojkovac iz lokalne URE.

„Sada ne samo da vas prvo oni neće glasati, nego imate problema sa prvoborcima iz vaših redova. Zašto ste olako zabranili da se Duškovo ime ne smije pomenuti na sastancima OO DPS-a? Zamislite se da ti prvoborci nijesu možda frakcija Duškova, koja vas neće podržati zato što izvanjci kao dosta puta do sada žele diskreditovati pojedince jer im je to  bila odskočna daska za nove funkcije. Nema više odskočnih dasaka ni funkcija, posle ovog skoka ste se poboli pravo na glavu u bazen bez vode. Jasno je sada i mnogim vašim prvoborcima, nažalost tek sada, pitajte ih koga mole iz sadašnje vlasti da ih prime na razgovor? Veliko je nepovjerenje u vašim redovima, sa razlogom“, dodaju iz mojkovačke URE.

Napominju i da URA strpljivo gradi odgovornu državnu i lokalnu politiku.

„Znamo da vas boli odlazak vašeg lidera i to što smo mu poručili iz Mojkovca, a da ponovimo – „’Idi Đukanoviću i spasi Crnu Goru’“, zaključuju u saopštenju.

Ostavite komentar

Komentari (0)