test

URA: Nakon današnjeg teksta jasno za čije interese radi novoosnovani kvaziportal

Standard

24/07/2022

18:12

''Nakon današnjeg teksta kojim se ponovo crta meta na čelo predsjedniku Građanskog pokreta URA i premijeru Crne Gore više je nego jasno za čije interese radi novoosnovani kvaziportal na čije smo zlonamjerne i opasne tekstove ranije reagovali'', istakli su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE navode da je očigledno da “neko” preko kvaziportala na sve načine pokušava da se opire vladavini prava i da se sa tim ciljem stvara narativ dobro poznat ružnoj balkanskoj prošlosti.


,,Takođe, na djelu je očigledan pritisak na VDT i SDT koji dolazi nakon procesuiranja desetina lica koje se sumnjiče za stvaranje organizovanih kriminalnih grupa u strahu od daljeg sprovođenja pravde i s ciljem zaustavljanja države na putu evropskih integracija”, naglašavaju iz Građanskog pokreta URA.


Iz URE konstatuju da začuđuje izostanak reakcije šire društvene zajednice na sve učestaliji pritisak određene medijske grupacije povezane sa kriminalno-biznismenskim strukturama na pravosudne organe uoči važnih odluka, poput određivanja pritvora za lica koja se sumnjiče za stvaranje kriminalne organizacije koja je počinila ozbiljna krivična djela.


 ,,Permanentno crtanje mete premijeru Abazović samo je dio ekstremističke medijske hajke koja se duži vremenski period sprovodi protiv njega, sa ciljem političke i lične diskreditacije i omalovažavanja. Podsjećamo sa smo sličnoj situaciji svjedočili u aprilu 2021. godine kada je izvedena velika akcija hapšenja vođa i visokokotiranih članova Kavačkog klana. Zašto sve ovo dolazi nakon niza akcija hapšenja optuženih za najteža krivična djela, ostavljamo građanima da sami prosude”, zaključuju iz pokreta URA.

Izvor (naslovna fotografija):

GP URA

Ostavite komentar

Komentari (1)

Vbnk

25 Jul. at 06:44

Pred izbore 2020. g pojavio se portal Udar za koji nijesmo znali čiji je a koji je odmah po izborima nestao .Objavio je da Dritan radi za BIA i da mu je kodno ime Šok. Pokazalo se da je tačno.