URA: Prostor Sinjajevine sačuvati, planina da ostane netaknuto blago prirode

Predstavnici i funkcioneri Građanskog pokreta URA predvođeni poslanikom te partije u Skupštini Crne Gore Milošem Konatarom posjetili su Sinjajevinu i poslali još jednom poruku da se prostor te planine ne smije koristiti za vojni poligon, saopšteno je iz stranke.
URA: Prostor Sinjajevine sačuvati, planina da ostane netaknuto blago prirode

Foto: URA

“Oni su poručili da podržavaju zahtjeve građanske inicijative “Sačuvajmo Sinjajevinu” i svih građana koji žele da ta planina ostane netaknuto blago prirode, kako prije, tako i danas i pozvali Vladu da povuče odluku o Sinjajevini kao vojnom poligonu iz 2019. godine.

Kazali su da oko te planine gravitiraju građani nekoliko sjevernih opština, da je ona drugi najveći pašnjak u Evropi i da kao takva ne smije biti devastirana i upotrijebljena za drugačije svrhe od onih primarnih – razvoj stočarstva i turizma”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je uz protest građana i pomoć Evropskih Zelenih ta planina spašena od militarizacije i pozivaju Vladu da konačno sačuva ovaj netaknuti dragulj prirode.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Problem ulcinjske solane je crnogorski ispit za EU

Zaštitu Sinjajevine podržavaju domaća i međunarodna naučna javnost, građani, premijer, EU i Ustav Crne Gore

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Katnić: Abazović je imao kodno ime ”Brat”

Abazović: Bilo bi jako neodgovorno da se smijeni i predsjednica Skupštine, Katnić nervozan jer više nije na mjestu na kojem je bio

Pink M lešinarenjem ubira profit

MUP Crne Gore se pravi mrtav: Persona non grata Božović se i dalje predstavlja kao ambasador na javnim događajima