test

URA: Puno posla pred nama, kapital 30. avgusta 2020. najvažniji – Crna Gora živi slobodu

Standard

30/08/2022

11:56

Nakon dvije godine od istorijskog datuma – 30. avgusta 2020. godine, Crna Gora je pravednija, demokratskija i ravnopravnija država u kojoj se konačno živi demokratija, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Oni ocjenjuju da je to najveći kapital datuma kad je prvi put u istoriji na izborima smijenjena vlast.

”Ponosni smo na naš nemjerljiv doprinos u smjeni tridestogodišnjeg režima u tom momentu i na sve što smo do danas uradili u posttranzicijskom periodu. Period konsolidacije demokratije je ono što i danas živimo, ali što nije nepoznato u teoriji i praksi svih država u kojima je poslije nedemokratskih režima došlo do smjene vlasti”, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, URA je za “sve vrijeme pokazala privrženost evropskim i civilizacijskim vrijednostima, ušla u odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, nemjerljivo dala doprinos reformama u tužilaštvu, uticala na pravedniju raspodjelu novca iz budžeta u kojoj je građanin na prvom mjestu”.

”U periodu od dvije godine uradilo se dosta, bilo i grešaka koje su u bilo kojem radu neminovnost, ali najveći kapital datuma 30. avgust nije izgubljen. Crna Gora za razliku od vremena prije toga živi slobodu a pred svima nama koji joj želimo najbolje je još puno posla. Za značajnije iskorake potrebno je vrijeme i beskompromisna privrženost i odlučnost svih koji učestvuju u procesu. Uspjećemo i slaviti nove pobjede”, zaključuju iz stranke Dritana Abazovića.

Izvor (naslovna fotografija):

GP URA

Ostavite komentar

Komentari (1)

Zis

30 Aug. at 12:58

Ajmo voz, ulica kapija, sta god vec. Dosta ste bazdili po institucijama i preduzecima. Sprem te se za veliko ciscenje u vasem stilu. Sami relaksirano. Pravda dolazi po olos.