URA: Zabrinjava vokabular Erakovića, koji odiše ekstremizmom i teorijama zavjere

Zabrinjava vokabular Erakovića, koji odiše ekstremizmom i teorijama zavjere, tražeći izdajnike i domaće neprijatelje, odgovorili su iz Građanskog pokreta URA na saopštenje potpredsjednika DPS-a Jevta Erakovića.
URA: Zabrinjava vokabular Erakovića, koji odiše ekstremizmom i teorijama zavjere

GP URA

,,Zbog međunarodne javnosti, koja je prinuđena da čita ovakve pamflete, kao i da objasnimo doktoru kojem očigledno politika ne ide –  za deblokadu pravosuđa i borbu protiv zarobljene države u koju nas je dovela njegova partija – potrebni su nam glasovi svih političkih subjekata – i onih s kojim dijelimo spoljno političke prioritete i onih koji imaju drugačije prioritete u odnosu na EU integracije. Nakon javno deklarisanog stava svih političkih partija – jasno je bilo koji su koraci za dostizanje broja 54. Ne radi se o bilo kakvoj zavjeri, već o umijeću pregovaranja i komuniciranja jednih s drugima. Da je DPS umio i htio da nas izvuče iz blokade države, u koju smo zapali zbog njega, da se nije bavio nacionalizmom, krvnim zrncima i traženjem “izdajnika” i “neprijatelja” među sopstvenim građanima – imao je prilike da to uradi”, naveli su iz URE.

Kako su istakli, ne postoji evropskija agenda od borbe za nezavisno sudstvo i pravosuđe.

,,DPS je, nažalost, ubio slobodno pravosuđe. Za GP URA – polovična rješenja nikad nisu bila način rješavanja problema, pa tako i za Ustavni sud, jer znamo gdje su nas takva DPS rješenja dovela. U ćorsokak. Uostalom, članovi DPS bi trebalo malo bolje da komuniciraju među sobom, prije nego izađu u javnost, jer bi ovakav lament nad neizglašavanjem “krnjeg” Ustavnog suda trebali da adresiraju prvo svom predsjedniku partije – on je insistirao na paketu”.

Iz URE napominju da su rješavanjem svih opterećujucih pitanja, pokrenuli politički dijalog i uklonili svaku prepreku za izglašavanjem Ustavnog suda i Sudskog savjeta u punom kapacitetu.

,,Uskoro će Crna Gora dobiti nezavisne institucije koje će osloboditi nasu državu iz kandži korupcije, praveći od nje istinsko građansko društvo u kom nema “izdajnika” i “patriota”, a oni koji propagiraju nacionalizam biće politički prevaziđeni i na sreću –  nepotrebni”, zaključuju. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Radović pozvao Carevića da obojica podnesu ostavke i resetuju vlast u Budvi

Đukanović: Manjinska vlada nije najbolje rješenje, ali ćemo je podržati

Odreknite se šećera na sedam dana, ovo će se desiti vašem tijelu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

BOLJEVIĆ DOPUNIO KRIVIČNU PRIJAVU: Policijski kamp na Zlatici nema dozvolu da bude korišćen kao aerodrom ili heliodrom, UP priznala kršenje zakona

Tri osobe povrijeđene u udesu nadomak Brajića

Kažanegra – Bato brate, ovo moraš odma stopirat; Carević – A kako neću, uvezao sam Deja i Bubanju da to eliminišu pod hitno (AUDIO)

Dukaj posjetio Plav: Unaprijeđenje pružanja usluga građanima