UZALUDNI POKUŠAJI PREMIJERA: Krivokapiću ni danas neće doći pet članova Vijeća, nemoguće održati sjednicu

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost juče nije održana, zbog nedostatka kvoruma. Premijer Zdravko Krivokapić ponovo je sjednicu zakazao za danas, ali se pet članova Vijeća neće pojaviti, saznaje Standard.
UZALUDNI POKUŠAJI PREMIJERA: Krivokapiću ni danas neće doći pet članova Vijeća, nemoguće održati sjednicu

Prema informacijama portala Standard na sjednicu neće doći članovi Dritan Abazović, Milan Knežević, Đorđe Radulović, Sergej Sekulović i Mevludin Nuhodžić, zbog čijeg odsustva je otkazana i jučerašnja sjednica.

Za predsjednika Odbora za bezbjednost Milana Kneževića, Standardu su iz DF potvrdili da neće prisustvovati ni današnjoj sjednici.

KRIVOKAPIĆ BEZ KVORUMA: Neće biti sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Vijeće broji devet članova, pa samim tim odsustvo njih pet znači nedostatak kvoruma.

Članovi Vijeća za nacionalnu bezbjednost pored premijera Zdravka Krivokapića, su i vicepremijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, šef ANB Dejan Vukšić, i predsjednik i potpredsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić.

Kabinet Krivokapića: Netačno da će na sjednici Vijeća biti razriješen Brđanin

Iz Vlade su se danas oglasili povodom informacije da će direktor Uprave policije Zoran Brđanin biti smijenjen na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, te demantovali te navode.

Saopštenje koje potpisuje Kabinet Krivokapića ostavilo je utisak da se radi o pokušaju premijera da privoli dio članova Vijeća da dođu na sjednicu. On poručuje da je to jedini način da se uvjere šta će biti predmet razmatranja.

”Medijske i političke špekulacije da će na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost biti razriješen direktor Uprave policije su zlonamjerne i netačne”, navedeno je u saopštenju Kabineta predsjednika Vlade.

Poručuju da se Vijeće ne bavi političkim, već bezbjednosnim pitanjima.

”Najlakši način za provjeru ove tvrdnje je odgovoran odnos članova Vijeća i prisustvo na sjednici”, zaključeno je u saopštenju.

Podsjetimo, poslanik SDP Raško Konjević  juče je poručio da premijer Zdravko Krivokapić želi na sjednici Vijeća da izdejstvuje zaključak o smjeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

”Svaka odluka Vijeća o statusu direktora je nezakonita jer se on može smijeniti samo odlukom Vlade na osnovu pisanog prijedloga Ministarstva unutrašnjih poslova”, kazao je predsjednik Konjević, komentarišući sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost zakazanu za danas.

Prema njegovim riječima, Krivokapić pokušava da policiju stavi u službu odbrane svoje fotelje.

Konjević: Krivokapić pokušava policiju da stavi u službu odbrane fotelje, ne bi me začudilo da počne štrajk glađu

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević takođe juče, pred prvu zakazanu sjednicu, najavio je da neće prisustvovati jer, kako je rekao, ne želi ni na jedan način da daje legitimitet premijeru Zdravku Krivokapiću, ni potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću ”u njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbjednosnom sektoru”.

Knežević: Neću prisustvovati Vijeću, ne želim da dajem legitimitet ni Krivokapiću, ni Abazoviću

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Nastavak kontinuirane diskriminacije u funkcionisanju Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG iz Nikšića

Vlada: U postupku imenovanja Vukšića u potpunosti ispoštovana zakonska procedura

Konačnu odluku donosi Beograd

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ZLATNI DANI DEVETE UMJETNOSTI: Filmovi uveliko “kumuju” popularizaciji stripa, Crna Gora i dalje bez izdavača, talenat naših crtača na cijeni

Poljaci jasni: Ne želimo da igramo protiv Rusije

Uprava policije: Opasne lažne vijesti, posebno u aktuelnom političkom momentu Crne Gore

Protest u Beogradu: “Putine, dalje ruke od Ukrajine”