Konatar: Sjednicu Skupštine sazvaće 46 poslanika, nakon što je Bošnjak odbila inicijativu predsjedavaće Ibrahimović

Šef poslaničkog kluba Crno na bijelo Miloš Konatar na konferenciji za medije je saopštio da će 46 poslanika sazvati sjednicu Skupštine kojom će predsjedavati potpredsjednik Ervin Ibrahimović, nakon što je potpredsjednica Branka Bošnjak odbila da to učini.
Konatar: Sjednicu Skupštine sazvaće 46 poslanika, nakon što je Bošnjak odbila inicijativu predsjedavaće Ibrahimović

46 poslanika odlučilo da sazove sjednicu Skupštine, na kojoj će se birati nova Vlada

Kako je saopštio sjednica će biti zakazana za četvrtak 28. april u 12 sati, na Cetinju.

”Juče smo poslali inicijativu potpredsjednici Branki Bošnjak da zakaže sjednicu i kolegijum i ona to nije uradila. Pošto smo iscrpili sve mogućnosti za zakazivanje sjednice, 46 poslanika je odlučilo da sazove sjednicu. Na ovaj način želimo da odblokiramo Skupštinu”, rekao je Konatar.

Sjednicom će, kako je dodao, predsjedavati drugi potpredsjednik Skupštine Ervin Ibrahimović.

”On će preduzeti sve radnje kako bi se sjednica nesmetano održala. Očekujem od službe Skupštine i generalnog sekretara da sarađuju sa Ibrahimovićem”, kazao je Konatar.

Na dnevnom redu sjednice biće izbor predsjednika Skupštine, izbor nove Vlade, zakoni o akcizama i pdv-u, privremenim mjerama za cijene životnih namirnica, kao i izbori i imenovanja.

IBRAHIMOVIĆ: Većina je sjednicu sazvala i ona će se održati 28. aprila na Cetinju

”Od danas počinjemo priču odblokiranja Skupštine nakon dva mjeseca. Samim tim ćemo odblokirati sve procese koji su direktno uticali na životni standard građana. Crna Gora mora biti uz zapad, a to ćemo moći jasno da poručimo od 28. aprila”, saopštio je lider BS Ervin Ibrahimović.

Na pitanje ko je kandidat za predsjednika Skupštine, saopšteno je da će to najvjerovatnije biti neko iz Socijalističke narodne partije.

Šef poslaničkog kluba DPS Danijel Živković naveo je da su oni istakli svoju jasnu poziciju oko formiranja nove vlade, te da su DPS-u važni programski ciljevi i prioriteti. O svemu tome će se izjasniti nakon Glavnog odbora DPS-a.

Miloš Konatar je dodao da je sve što sada rade zakonito.

”Naša obaveza kao poslanika je da odblokiramo bilo koju instituciju. Mi nijesmo mogli obavljati funkciju više od dva mjeseca, a sve su trpjeli građani i privreda. Naš interes je interes građana i države Crne Gore. Ako neko želi da podnosi krivične prijave, to će morati da uradi protiv 46 poslanika”, kazao je Konatar.

Napominje da su imali jasnu većinu da se Skupština održi.

”Kad smo iscrpili sve, onda smo se pozvali na Ustav i odblokirali skupštinu. Očekujem da mandatar u susret sjednici obavijesti javnost o imenima u Vladi”, rekao je on.

Predsjednik SDP i poslanik Raško Konjević istakao je da na izborima ne biramo vladu već Skupštinu, jer građani prenose svoj suverenitet na poslanika.

”Mi ne utvrđujemo da li činimo krivično djelo, iako znam da ne činimo, nego sudovi. Bošnjak i Bulajić misle da im je ustavno pravo da zaključaju skupštinu. U parlamentarnoj demokratiji vlada onaj koji ima većinu. Oni koji postaju manjina nemaju snage da to prihvate. Slobodna volja građana je izražena na izborima i to odslikava sastav parlamenta”, rekao je Konjević.

Miloš Konatar je odgovarajući na pitanja novinara rekao da nema saznanja da bi služba skupštine i generalni sekretar mogli da vrše opstrukcije, te dodao da ukoliko generalni sekretar podnese ostavku, on ima dva zamjenika.

Poslanik SNP Dragan Ivanović nije prisustvovao konferenciji zbog drugih obaveza.

Danas konferencija za medije, STANDARD saznaje: Ibrahimović će prihvatiti inicijativu da zakaže sjednicu Skupštine

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Smijenjen Aleksa Bečić

Sjutra saslušanje Sekulovića, Vukšića, Novovića i Brđanina povodom prijetnji u “gluvoj sobi”

Pala Vlada Zdravka Krivokapića

Martinović nazvao Konatara kukavicom, Knežević: Ne mogu da razdvajam, a kamoli da se tučem

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Skandalozna izjava predsjednika Udruženja novinara: Medenica trebalo da se ubije

KONKURS ZA UPRAVU PRIHODA I CARINA: Prvorangirani Rade Milošević i Jelena Đukić

Konatar: Sjednicu Skupštine sazvaće 46 poslanika, nakon što je Bošnjak odbila inicijativu predsjedavaće Ibrahimović

Danas konferencija za medije, STANDARD saznaje: Ibrahimović će prihvatiti inicijativu da zakaže sjednicu Skupštine