Poslanici usvojili rebalans budžeta i odluku o zaduživanju

Poslanici su sa 41. glasom podržali Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu, kao i Predlog odluke o izmjenama odluke o zaduživanju Crne Gore za 2022. godinu, a o čemu su poslanici raspravljali juče.
Poslanici usvojili rebalans budžeta i odluku o zaduživanju

Foto: Skupština Crne Gore

Poslanici su u cjelini podržali Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o budžetu Crne Gore za 2022.

Za je glasao 41 poslanik dok je jedan bio protiv a 13 poslanika je bilo uzdržano.

Poslanici, međutim, nijesu podržali da zakon stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom listu.

Poslanici su usvojili i Predlog odluke o izmjenama Odluke o zaduživanju Crne Gore za 2022. Za je glasao 41 poslanik, jedan je bio protiv dok je njih 15 bilo uzdržano.

U toku glasanja o tome da Predlog izmjene Zakona o budžetu za 2022. stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore data je pauza, jer je ustanovljeno da to podržava 40 poslanika, dok je 17 bilo uzdržano.

Nakon pauze, a kada je utvrđeno da nije bilo tehničke greške, predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović je utvrdila da predlog o stupanju na snagu danom objavljivanja nije dobio neophodnU podršku, odnosno 40 je glasalo za, dok je 17 poslanika bilo uzdržano.

Razlog za ovaj predlog su, kako je navela Đurović, nesmetani rad u finansiranju potrošačkih jedinica i obezbjeđivanju nedostajućih sredstava u tekućoj budžetskoj godini.

Poslanik Slaven Radunović (DF) ocijenio je da je “očigledno tehnički problem”, te da se prozivkom glasa.

Poslanik Danijel Živković (DPS) tražio je potom da se prebroje i glasovi za Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu u načelu.

”Podršku zakonu u načelu dao je 41 poslanik, a za razloge hitnosti 40. Niko od ovih 41 se nije izjasnio da nije glasao. Dešavalo se da nije bilo tehničkih mogućnosti, neko bi se izjasnio da nije glasao. Molim vas da verifikujemo kako je bilo, nemojte da pravimo lakrdiju od Skupštine”, naveo je on.

Rebalans predviđa da se manjak u državnoj kasi poveća za 170 miliona eura, kako bi se osigurala sredstva za rast plata, penzija i socijalnih davanja, kao i zaduženje do 350 miliona eura.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


tarzan

kuda je prosao MMF trava jos nije porasla, iz duga u dug i eto ga.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Zeta postaje samostalna opština

Smijenjen Aleksa Bečić

UŽIVO: Damjanović: Bio sam prinuđen da predložim rebalans, ako nećemo da odemo u bankrot; Živković: Crnogorske finansije su u ambisu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ponovo izglasan Zakon o predsjedniku

Čađenovića terete da je sakrio izvještaj Europola

Podgorica: Jedna osoba povrijeđena u sudaru automobila i motora

Živković: Izvršen ustavni puč u Skupštini, odgovor će biti protesti, blokiraćemo saobraćajnice