UŽIVO VLADA Povučen prijedlog o Kandiću, Ibrahimović tražio da se u dnevni red uvrsti Skupština akcionara EPCG

Vlada Crne Gore održava 9. sjednicu
UŽIVO VLADA Povučen prijedlog o Kandiću, Ibrahimović tražio da se u dnevni red uvrsti Skupština akcionara EPCG

Zgrada Vlade Crne Gore

.

Kako je ranije najavljeno, na dnevnom redu današnje sjednice naći će se Temeljni ugovor koji treba da bude potpisan sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Bivši zamjenik Generalne sekretarke Vlade Nikola Kandić, poznat po saobraćajnom udesu kod PC Palada, zbog kojeg je, nakon brojnih kontroverzi i pokušaja zataškavanja pravosnažno osuđen na pola godine zatvora uslovno, ove sedmice trebalo je da postane zamjenik Zaštitnice imovinsko pravnih interesa Bojane Ćirović. Odluku o naimenovanju Kandića trebalo je da donese Kadrovska komisija Vlade, na čijem je čelu ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. 

 Na početku sjednice ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić povukao je sa dnevnog reda prijedlog kadrovskih rješenja među kojima je bilo naimenovanje Nikole Kandića.

 Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović tražio je da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti i prijedlog sza Skupštinu akcionara EPCG koji će biti održan 28 juna.

“Gdje predlažem dvije tačke dnevnog reda – prva razrješenje članova Odbor ai druga tačka – izbor članova odbora”, kazao je on i dodao da predlaže da se o tome raspravlja na zatvorenom dijelu sjednice Vlade.

 premijer Dritan Abazović pročitao je obavezu koja se odnosi na Ministarstvo ekologije, a u vezi sa Komisijom za rješavanje stambenih pitanja funkcionera.

“Obavezuje se Ministarstvo ekologije da važeću odluku o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih pitanja funkcionera stavi van snage u roku od 15 dana i dostavi Vladi na razmatranje donošenje novog prijedloga odluke. Dakle stavljamo van snage ovu”, kazao je Abazović.

 Abazović je, govoreći o evropskom putu Crne Gore, apelovao je na Skupštinu da što prije krene u izbor članova Sudskog savjeta i članova Ustavnog suda.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

UŽIVO: Završena druga runda pregovora, dogovor o humanitarnim koridorima

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

UŽIVO: Novi raketni napad na Kijev, Kličko: Ruske snage su blizu, slijedi teška noć

RAT IZ MINUTA U MINUT: Ukrajinci tvrde da su spriječili ubistvo Zelenskog, prihvaćen zahtjev za članstvo Ukrajine u EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Reagovanje kompanije Pošta CG

FATALNA BRKATA PRINCEZA: Priča se da se čak 13 momaka ubilo zbog nje! (FOTO, VIDEO)

Abazović: Preko Dobrakova u Crnu Goru juče ušlo 11.348 putnika

Podgorica: Automobil završio na krovu, jedna osoba prebačena u Urgentni centar