VELJOVIĆ ZA STANDARD: Autori tvrdnji da sam organizator protesta treba da se izvine i da se utvrdi odgovornost za obmanjivanje građana

Specijalno državno tužilaštvo zatvorilo je predmet protiv Veselina Veljovića, savjetnika za bezbjednost predsjednika Crne Gore, koji je bio formiran na osnovu tvrdnji premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Veljović je u izjavi za Standrad rekao da je nadležno Tužilaštvo sprovelo službene radnje i utvrdilo jedinu istinu koju je i lično saopštavao da nema bilo kakve veze sa protesnim okupljanjima građana na Bogetićima ili nekoj drugoj poziciji.
VELJOVIĆ ZA STANDARD: Autori tvrdnji da sam organizator protesta treba da se izvine i da se utvrdi odgovornost za obmanjivanje građana

Veselin Veljović: Na ovaj način odbačene su politikanske i tendeciozne tvrdnje o povezanosti kabineta Predsjednika i Predsjednika Đukanovića lično, sa namjerom navodne destabilizacije vlasti

“Autore sličnih izjava i njihove netačne tvrdnje sam već komentarisao, a bilo bi ne samo visoko politički odgovorno i elementarno pristojno, da se građanima makar izvine, ali i preduzmu mjere u cilju utvrđivanja odgovornosti zbog obmanjivanje osoba koje su ih dovele u zabludu i nepoznavanje prilika. Na ovaj način odbačene su politikanske i tendeciozne tvrdnje o povezanosti kabineta Predsjednika i Predsjednika Đukanovića lično, sa namjerom navodne destabilizacije vlasti”, rekao je Veljović.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tražio je od Uprave policije informacije i dokaze o učešću Veljovića u organizaciji protesta građana i planiranju izazivanja haosa u zemlji.

Policija mu je u dva navrata odgovorila na zahtjeve, a tužilac je smatrao da nema dovoljno saznanja na osnovu kojih bi se obezbijedili dokazi i pokrenuo postupak protiv bivšeg šefa policije.

Abazović je tokom saslušanja u Odjeljenju specijalnog policijskog tima saopštio da policija ima saznanja o Veljovićevoj umiješanosti u nezakonite aktivnosti.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Policija identifikovala osobu koja je prijetila Abazoviću preko društvenih mreža

Katnić zatvorio predmet: Nema dokaza o umiješanosti Veljovića u organizaciji protesta

VRHOVNI SUD: Evo kakva je procedura izbora predsjednika i koje uslove mora da ispunjava

Blažić za Standard: Jedinstvenim zakonom o Predsjedniku CG riješiti pravne nejasnoće

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Preminuo motociklista od posljedica zadobijenih u jučerašnjem udesu u Podgorici

Bajden neće sarađivati sa vladom čiji članovi poriču genocid u Srebrenici

Adžić: Dematujem sve medijske manipulacije koje mi se spočitavaju

Premijer Vlade CG i evropski komesar na punktu za vakcinaciju, Varhelji: Stalo nam je do Crne Gore