(VIDEO I FOTO) Pojačano obezbjeđenje Parlamenta na Cetinju

Ispred zgrade Parlamenta na Cetinju, gdje će u 12 časova početi prvo proljećno zasijedanje Skupštine Crne Gore, prisutan je veliki broj pripadnika Uprave policije koji objezbjeđuju sami objekat ali i okolne zgrade.
(VIDEO I FOTO) Pojačano obezbjeđenje Parlamenta na Cetinju

I na putu od Podgorice do Cetinje ekipa Standarda primijetila je pojačane aktivnosti i veliki broj patrola.

Kako saznajemo, policija je izvršila i duplu kontradiverzionu kontrolu zgrade cetinjskog Parlamenta, jednom tokom noći i drugi put jutros, a sve zbog velikog broja lažnih dojava i prijetnji eksplozivnim napravama u različitim objektima tokom aprila mjeseca.

Prema informacijama Standarda, na ulazu zgrade postavljeni su i uređaji za kontradiverzionu kontrolu.

Unutar i u neposrednoj blizini zgrade nalaze se službenici policije koji će tokom sjednice obezbijediti sigurnost poslanika i svih pristunih.

Sudeći prema podacima kojima Standard raspolaže, da se pretpostaviti da su učestale lažne dojave o postavljenim bombama u školama i drugim objektima širom Crne Gore, bile uvod u današnje održavanje sjednice crnogorskog Parlamenta.

To iz razloga što je Prvo redovno zasijedanje Skupštine Crne Gore u 2022. godini zakazano na neuobičajen način inicijativom 46 poslanika, zbog čega je postojalo veliko nezadovoljstvo određenih struktura. Sve to bio je razlog da Uprava policije pojača kontrole.

Ipak, što se tiče bezbjednosti, saznajemo, sjednica se može odvijati nesmetano.

Podsjetimo, sjednicu je sazvalo 46 poslanika političkih partija koje su pružile podršku za formiranje manjinske vlade mandatara Dritana Abazovića, a među kojima su Građanski pokret URA, Socijalistička narodna partija, Socijaldemokratska partija, Bošnjačka stranka, Albanska lista i CIVIS, kao i Demokratska partija socijalista.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Smijenjen Aleksa Bečić

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

ODRŽAVANJE SJEDNICE BEZBJEDNO: Obavljena kontradiverziona kontrola zgrade, postavljeni uređaji, policija obezbjeđuje trasu do CT

Bogdanović Bulajiću: Ne zakazujte sjednice Skupštine dok se tri koalicije ne obavežu da neće sa DPS

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ODRŽAVANJE SJEDNICE BEZBJEDNO: Obavljena kontradiverziona kontrola zgrade, postavljeni uređaji, policija obezbjeđuje trasu do CT

DPS, URA, SNP, SDP i BS zatražili odlaganje lokalnih izbora za 30. oktobar, dostavljen predlog

Potvrđena optužnica za planiranje likvidacije tužioca i policijskih službenika

Bez temeljnog ugovora i „Otvorenog Balkana“ kako je namjerio SNP