test

(VIDEO) Pavićević napustio sjednicu nakon rasprave sa Milačićem: Hvala vam na domaćinstvu, ne želim da učestvujem

Standard

15/12/2021

16:49

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu danas je protekao u burnom tonu jer je Srđan Pavićević (Civis) napustio sjednicu nakon rasprave sa Markom Milačićem (Prava Crna Gora) o danas potpisanom Memorandumu o saradnji.

Klub poslanika “Crno na bijelo” predložio je da se Dan ekologije slavi 20. septembra kao državni praznik, ali se o tome nije raspravljalo na današnjoj sjednici Odbora, jer je predstavnik predlagača Srđan Pavićević (Civis) napustio sjednicu nakon rasprave sa Markom Milačićem (Prava Crna Gora) o danas potpisanom Memorandumu o saradnji.

Milačić je govorio više puta da razumije nervozu Pavićevića “jer je morao da potpiše” dok se u pozadini čuje da ne treba pominjati “detalje iz privatnog života”. Neko je pomenuo kako je Milačićeva žena zaposlena u Vladi…

U raspravu se potom uključila Milosava Paunović iz Socijalističke narodne partije.

“Ovdje ko treba da bude ljut sam ja kaže Milačić dok traje rasprava više članova. Pavićević se obraća Momu Koprivici govoreći mu da je dopustio da “provode marketing određene grupacije” koje su ogorčene zbog događaja (memoranduma). Zatim napušta odbor sastanak:

“Ovo je bukvalno, manipulacija u kojoj vi saučestvujete. Hvala vam na domaćinstvu”, kaže Pavićević.

Ja nisam nervozan odgovara na opasku Milačića, i dodaje da je alergičan kada je neko nepristojan “a ti si nepristojan”, odgovara mu.

Izmjene Zakona o državnim i drugim praznicima, kojima se predlaže i da dan rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša bude državni praznik, usvojili su članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu. Izmjene ovog zakona podnijeli su iz Demokratske Crne Gore.

Predložene izmjene podržalo je sedam članova odbora iz vlasti i Dragutin Papović iz Demokratske partije socijalista, koji je jedini iz opozicije prisustvovao sjednici.

Ovo je jedna od najradosnijih sjednica Odbora kojoj prisustvujem i jedna od sjednica na kojoj mislim da ćemo se ujediniti oko ove tačke dnevnog reda – rekao je poslanik Demokratske Crne Gore, Vladimir Martinović.

Ostavite komentar

Komentari (2)

Interpol

15 Dec. at 20:31

Dje je Milacicu Miro???

flamantes

15 Dec. at 18:44

Koja je ovo kafana?