test

Visok stepen odbrambene saradnje između Crne Gore i Turske

Standard

15/03/2023

09:04

Državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović, sastao se danas sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori, Barıšom Kalkavanom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo ukupnim prijateljskim odnosima sa Turskom i posebno bogatom saradnjom u oblasti odbrane.



Ambasador Kalkavan je upoznao državnog sekretara Perovića sa mogućnostima za školovanje crnogorskih kadeta na vojnim akademijama kopnene vojske, mornarice i vazduhoplovstva u Turskoj.

“Takođe, sagovornici su razgovarali o unapređenju saradnje u oblasti odbrambene industrije i održavanja vazduhoplovnih sredstava, kao i nastavku saradnje u pogledu nabavke motornih vozila iz turskih proizvodnih kapaciteta”, saopšteno je iz MO.

Državni sekretar Perović je istakao značaj školovanja crnogorskih kadeta na turskim vojnim akademijama, imajući u vidu visok stepen odbrambene saradnje između Crne Gore i Turske.

“Perović je izrazio žaljenje zbog žrtava razornih zemljotresa koji su nedavno pogodili Republiku Tursku, ističući da je ujedinjeno djelovanje i solidarnost u ovakvim momentima izraz bliskih odnosa među državama i narodima”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Kalkavan je izrazio zahvalnost povodom podrške Vlade Crne Gore u toku realizacije operacija traganja i spašavanja u Turskoj, te upoznao sagovornika sa trenutnom situacijom u području pogođenom humanitarnom katastrofom.

Izvor (naslovna fotografija):

MInistarstvo odbrane

Ostavite komentar

Komentari (0)