VLADIMIR BOŽOVIĆ OPET U AKCIJI: Bivši ambasador Srbije u CG i persona non grata na manifestacijama u ime Ambasade Srbije

Iako mu je zabranjeno djelovanje u Crnoj Gori i proglašen je personom non grata u CG, bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović, u pratnji generalnog konzula Srbije Zorana Dojčinovića posjetio je FK „OBILIĆ“ u Herceg Novom.
VLADIMIR BOŽOVIĆ OPET U AKCIJI: Bivši ambasador Srbije u CG i persona non grata na manifestacijama u ime Ambasade Srbije

Foto: Novosti

Božović je krajem novembra 2020. proglašen za personu non grata i od njega je tada zatraženo da napusti Crnu Goru, nakon što je Podgoričku skupštinu nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda.

Premijer Dritan Abazović je prilikom posjete Srbiji krajem juna rekao da čekuje da Crna Gora i Srbija imenuju nove ambasadore, uprkos očekivanjima zvaničnog Beograda da se, prema nezvaničnim informacijama, u Podgoricu vrati Vladimir Božović.

”Ono što smo razgovarali jeste da mi treba da imamo ambasadore u Beogradu i Podgorici. Očekujem da imamo nove ambasadore u Podgorici i Beogradu”, rekao je Abazović u Beogradu na konferenciji za novinare sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, odgovarajući na pitanje da li bi Vlada CG bila spremna da poništi odluku o proglašenju ambasadora Srbije Vladimira Božovića personom non-grata ako bi Srbija nastavila da insistira da on bude ambasador.

To što je persona non grata Božoviću ne smeta da posjećuje manifestacije u Crnoj Gori na kojima se uglavnom slavi Srbija, a poništava i unižava Crna Gora.

Kako se navodi u tekstu koje su objavile Novosti domaćini u Herceg Novom su podsjetili da je mnogo gostiju dolazilo na njihov mali stadion, ali da će uvek pamtiti oktobar 2020. godine kada je na stadion stigla – Srbija!

“Danas, gledano unazad, mnogo toga se izdešavalo, vjetrovi istorije duvaju i nose nejake ali neke ljude, emocije i sjećanja, nikako ne mogu da pomjere iz čistoga i hrabrog srca. Uskoro nam u grad dolazi naš patrijarh, dolazi kod nas, među svoj narod. Čestitam na svim dosadašnjim uspjesima koji su u uslovima kada je teško nositi tako veliko i časno ime kao vaše ravni podvigu. Radujem se našem ponovnom susretu i srdačno vas pozdravljam u ime Ambasade Republike Srbije i svoje lično ime. Živele Srbija i Crna Gora i njihovo vječno bratstvo i prijateljstvo. Živeo besmrtni Obilić” kazao je ushićeno Božović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Anon

Vidiš kako se uče od Parfirija, na skrovito, iza tamnih stakala, opali sliku, pa trč’ doma u Serbiju gdje ne cvjeta limun žut.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Kurti: Vučić više ne spominje podjelu već traži bosnizaciju Kosova

Abazović: Ako zbog državnog interesa treba da padne Vlada, neka padne

Protjerani Božović i bez diplomatske legitimacije prima platu 4.400 eura

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Službeni list: Zeta od danas zvanično opština

Vlahović pitao Fon der Lajen: Ako ne možete Vi doći, zašto ne pošaljete Varheljija da smiri situaciju

VOLI ONLINE SHOP: Voli me brzo žurim, počeli su popusti!

Pogledajte nova kadrovska rješenja Vlade