test

Vlahović na skupu u Veneciji o posljedicama rata u Ukrajini

Standard

29/08/2022

16:36

Ambasador Miodrag Vlahović, predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora, učestvuje, na poziv Instituta evropskih demokrata (IED), na skupu u organizaciji ''Soft Power'' kluba, koji se, pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta, održava u Veneciji.



Tema skupa je “Klimatska, energetska i ekološka tranzicija u Evropi” i odnosi se na sagledavanje globalnog konteksta i dramatičnih posljedica i promjena uslovljenih ratom u Ukrajini.

Na konferenciji učestvuju evropski zvaničnici, istaknute ličnosti iz svijeta politike i biznisa, kao predstavnici nevladinog sektora iz mnogih evropskih zemalja. Ona je i nastavak aktivnosti Instituta evropskih demokrata, koji je, u martu ove godine, organizovao i skup o Zapadnom Balkanu, na kojem su, pored Vlahovića i Andreja Nikolaidisa, koji su predstavljali Crnu Goru, učešće uzeli i predstavnici iz zemalja našeg regiona.

Vlahović je, u razgovoru sa Franćeskom Rutelijem (Ruteli), predsjednikom Soft Power kluba, i Mikelom Burzakom, koji vodi Institut evropskih demokrata, predložio da se naredna zajednička konferencija održi u Crnoj Gori, na jesen 2023.

Predviđeno je da, drugog dana konferencije, bude dodijeljena i druga SOFT POWER međunarodna nagrada, pod pokroviteljstvom poznate kompanije Bulgari, koju je ove godine dobio Džon Nkengasong, direktor Afričkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

Izvor (naslovna fotografija):

Privatna arhiva

Ostavite komentar

Komentari (0)