test

Vujović: Ništa neočekivano u samostalnom nastupu SDP-a, povlačenje Konjevića nije uticalo na funkcionisanje partije

Standard

15/05/2023

09:39

Socijaldemokratska partija (SDP) je i u prethodna dva ciklusa izlazila samostalno, tako da je odluka o samostalnom nastupu uvijek vjerodostojniji odnos prema samom izlasku na izbore, nema ništa neočekivano, kazao je generalni sekretar te partije Ivan Vujović.



Gostujući na Gradskoj Televiziji, on je poručio da se unutarpartijska demokratija posebno njeguje u SDP-u.

“Nikad posvećenije, snažnije i ujedinjenije ne nastupamo nego na ovim izborima, svjesni da je Crnoj Gori potrebna jaka socijaldemokratska ideja, u namjeri da gradimo bolje društvo”; poručio je Vujović.

Istakao je da ga je iznenadilo sve što se desilo u Demokratskom frontu (DF).

“Radi se o važnoj političkoj činjenici koja značajno može da utiče na dalju prekompoziciju političke scene”, ocijenio je on.

Dodao je i da je “snaga srpskog nacionalizma nažalost vitalna u Crnoj Gori”.

“Ključni faktor dezintegracije je velikosrpski nacionalizam i plašim se da će ti trendovi da se nastave, a uticaji iz Beograda i Moskve su sve izraženiji. Što bude slabija snaga otvorenog velikosrpskog nacionalizma to je bolje za Crnu Goru”, naveo je Vujović.

Smatra da u mnogim opštinama imamo situaciju da gotovo sve partije tzv. političkog centra vide partnera u DF-u, a da je to prijetnja Crnoj Gori pokazuje, prema njegovim riječima, situacija u Budvi.

Vujović kaže i da povlačenje Konjevića nije uticalo na funkcionisanje partije.

“Na jedan specifičan način obilježio je političku scenu i njegov odlazak jeste gubitak za političku scenu”, istakao je Vujović.

Rekao je da u toj partiji ima makar desetak ljudi mlađe i srednje generacije koji mogu preuzeti rukovođenje partijom.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Ivan Vujović

Ostavite komentar

Komentari (0)