test

Vukčević: Pravna hajdučija-pojedini članovi pokušali da iskoriste sjednicu da protivpravno i protivzakonito proglase konačne rezultate izbora

Standard

15/11/2022

15:42

Predsjednik Opštinske izborne komisije Glavnog grada Veselin Vukčević nakon današnje sjednice je poručio da će konačni rezultati izbora u Podgorici biti proglašeni kad se za to steknu zakonom propisani uslovi.



“Za danas sam sazvao sjednicu Izborne komisije Glavnog grada radi razmatranja prigovora koji su podnijeti devet dana nakon isteka zakonom propisanog roka. To sam uradio po uputstvu Državne izborne komisije od 11.11.2022. godine. Međutim, pojedini članovi Komisije su pokušali da ovu sjednicu iskoriste radi protivpravnog i protivzakonitog utvrđivanja konačnih rezultata lokalnih izbora i to prije odlučivanja po žalbama od strane Ustavnog suda, kako je to propisano Zakonom o izboru odbornika i poslanika”, naveo je Vukčević u saopštenju.

On je poručio da se radi o jednoj pravnoj hajdučiji – odnosno “protivpravnoj namjeri”, na koju danas nije pristao.

“O njihovoj namjeri najbolje govori činjenica da su pokušali da utvrde konačne rezultate izbora prije donošenja odluke po podnijetim prigovorima, budući da su pojedini članovi odbili da se izjasne o istom, što će biti i zapisnički konstatovano i o čemu ću upoznati Državnu izbornu komisiju. Kad se steknu, zakonom propisani uslovi za utvrđivanje konačnih rezultata izbora, u skladu sa članom 98 stav 1 Zakona o izboru odbornika i poslanika, sazvaću sjednicu Komisije i utvrdićemo konačne rezultate lokalnih izbora u Podgorici”, zaključio je Vukčević.

Izvor (naslovna fotografija):

Veselin Vukčević

Ostavite komentar

Komentari (0)