test

Vuković: Orvelovka ili lov na manje ravnopravne od drugih

Standard

14/11/2022

16:37

Kad su ''osvježivači'', koji su prijehali na krilima pobjede 30. avgusta 2020. godine, raspršili i posljednju nadu da od njih možemo očekivati išta politički korektno i državnički odgovorno, stigla je vijest da je izvršen drugi neprosvijećeni udar na FCJK od strane Ministarstva prosvjete. Ministarstvo je odlučilo, suprotno zakonu, da akademskom osoblju ove institucije ne poveća zarade, paušalno odredivši da njihova akademska težina nije ista kao kolega s istovjetnim titulama na Univerzitetu Crne Gore, saopštila je poslanica DPS-a, Aleksandra Vuković.

“Nepodnošljiva lakoća donošenja ovakvih odluka upućuje na jasnu doktrinu ideologije koja je pobijedila na izborima koji su bili motivisani litijama, a ovjereni u crkvi – progoniti sve što misli i radi suprotno vladajućoj većini i ukinuti ga ako treba”, istakla je ona.

Vuković je kazala da ministar prosvjete Vojinović “bi morao da zna da se tako postupa u totalitarnim režimima, što ovaj, pod dirigentskom palicom antipremijera Dritana Abazovića, uz orkestriranu pomoć ustavorušiteljske parlamentarne većine, svakako jeste”.

“Ministar Vojinović bi morao da zna da ćemo ih u naumu određivanja cijene nastavnika, koji su svoje titule sticali prilježnim radom i dubokom posvećenosti, na osnovu njihove političke i ideološke podobnosti, zaustaviti upravo zakonom. Ministar Vojinović bi morao da zna da to što je njegovo ministarstvo, kao dio kvazivlade, odredilo da su svi profesori ravnopravni, samo su neki ravnopravniji, čini to ministarstvo ruglom i pukim izvršiteljem uništavanja crnogorskog identiteta, koji se gradio i branio djelima profesora FCJK-a, koji su danas izloženi torturi zbog svog jasnoga i javnog političkoga, ali i naučnoga i kulturnog angažmana”, zaključila je Vuković.

Izvor (naslovna fotografija):

Aleksandra Vuković/ Gradska TV

Ostavite komentar

Komentari (0)