Vuković: Ukoliko izostane pomoć Vlade, Glavni grad će izdvojiti sredstva za izgradnju četvrte zgrade za penzionere

Ukoliko izostane finansijska pomoć Vlade, Glavni grad izdvoji sredstva za izgradnju četvrte zgrade za penzionere, kazao je gradonačelnik Podgorice i nosilac liste 'Svi za naš grad' Ivan Vuković tokom druženja sa starijim sugrađanima povodom 1. oktobra Međunarodnog dana starijih osoba.
Vuković: Ukoliko izostane pomoć Vlade, Glavni grad će izdvojiti sredstva za izgradnju četvrte zgrade za penzionere

Napominjući da ovo nije prvi, već ko zna koji put da ima priliku da se druži i razmjenjuje mišljenje sa starijim sugrađanima, Vuković je izjavio da je ovaj datum podsjetnik mlađim generacijama na obavezu koju imaju prema ovoj kategroji sugrađana.

”Za nas je u posljednje četiri godine svaki dan je bio važan u tom smislu. Trudili smo se kao gradska uprava da unaprijedimo položaj penzionera i starijih lica u glavnom gradu. Mislim da, iako je iza nas težak period pun izazova, možemo biti zadovoljni, kada imamo u vidu šta smo skupa postigli. Trudili smo se da kreiramo jedan humani ambijent za ljude koji su pošteno radili i završili svoje radne karijere da bi mogli lijepo da žive u svom gradu”, rekao je Vuković.

Podsjetio da je, osim nastavka izgradnje parkova, šetališta, i drugih sadržaja, za naredni period planirana izgradnja četvrte zgrade za penzionere.

”Veoma sam zadovoljan što su posljednjih nekoliko godina izgrađene tri zgrade i što je na taj način gotovo 300 ljudi riješilo stambeno pitanje. Nako što smo opredijelili parcelu i pomogli izradu glavnog projekta za izgradnju stambene zgrade, odlučilo smo da, ukoliko izostane finansijska pomoć Vlade, Glavni grad izdvoji sredstva za izgradnju ovog objekta. Toliko smo vam dužni, jer je vaša generacija stvarala ovu državu i zato je naša obaveza da čuvamo ono što ste vi stvorili i to u jednom treškom vremenu. Trudićemo se i sačuvati i evropsku, građansku i multikulturalnu Podgoricu i evropsku Crnu Goru”, zaključio je Vuković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Vuković: Ukoliko Vlada ne ispuni svoju obavezu Glavni grad će obezbijediti novac za izgradnju nove zgrade za penzionere

Vuković: Ukoliko Vlada ne ispuni svoju obavezu, Glavni grad će obezbijediti novac za izgradnju zgrade za penzionere

SD: U budžetu opredijeliti sredstva za izgradnju zgrade za penzionere u Podgorici

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne bi izgubio

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Advokat Martinović: Lazović očekuje hrabru i istinitu odluku nadležnih

Vukšić: Skupićemo dovoljno potpisa, Evropu sad i Demokrate vidimo kao prirodne saveznike

Jelušić: Podrška za Savković Vukčević, pohvale i za borce za očuvanje crnogorskog jezika

IZ NUŽDE ILI ŽELjE: Pod kojim uslovima se može raditi i nakon odlaska u penziju