test

Vuksanović Stanković: Dogovor unutar tri petine, sve ostalo je fingirani dijalog

Standard

28/11/2022

14:32

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je, nakon odluge Kolegijuma predsjednice Skupštine da odloži sjednicu za izbor sudija Ustavnog suda za 12. decembar, da za tu partija ozbiljan dijalog podrazumijeva dogovor unutar tri petine.



Ona je neophodna za izglasavanje sudija Ustavnog suda. Svaki drugi vid dogovora, naročito onaj u okviru 41 poslanika, za nas je fingirani dijalog, manipulacija, eksperiment i politička trgovina i nećemo pristati na to – naglasila je ona u Skupštini u izjavi za medije.

Ona je istakla da ta partija dvije godine poziva na dijalog, ne samo oko izbora sudija Ustavnog suda, nego i izbora VDT-a i drugih rješenja za koje je potrebna dvotrećinska, odnosno tropetinska podrška u parlamentu.

“Kao što vidite, svakom građaninu je jasno da su izbori jedino rješenje, a očigledno je da od njih bježe oni koji su ostvarili većinu 30. avgusta 2020. godine. Njihova Vlada ne uživa podršku čak ni tri odsto građana, i mogu da tvrdim da je više od dvije trećine građana za vanredne parlamentarne izbore”, istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je poručila da je SDP uvijek spreman na dijalog, ističući da se zna što je ozbiljan dijalog, a što predstavlja manipulaciju.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Željka Zvicer /Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)