test

Zenka o formiranju vlasti u Ulcinju: Vremena za čekanje nema; Lunjić: Mislim da ćemo se lako dogovoriti

Standard

14/04/2022

07:12

Nakon više od sedmicu od ponovljenih izbora na jednom biračkom mjestu u Ulcinju, čiji ishod nije uticao na rezultat ostvaren 27. marta, pregovori o formiranju vlasti još traju.



DUA i DPS vjeruju u dogovor tradicionalnih partnera. 

Predsjednik DUA Mehmed Zenka, u izjavi za Antenu M, navodi da vremena za čekanje nema, smatra da bi brže trebalo do dogovora.

“Mi smo dosad imali neke razgovore sa FORCOM i očekujemo od njih da ćemo se u skorije vrijeme sastati i formalizovati našu dalju saradnju o formiranju lokalne vlasti, kao i sa DPS-om”, kazao je Zenka. 

Zenka je ponovio da, što se njegove partije tiče, oni su spremni koliko je danas da formiraju vlast jer, kako objašnjava, sezona je na pragu i nema vremena za improvizaciju, čekanje i politikanstvo.

“Ne vidim kočnice, ali ne vidim ni smetnju zašto bi se mnogo čekalo, što se nas tiče ne moramo čekati, ali za druge ne znam, sporo ide sve ovo”.

Driton Lunjić, predsjednik Opštinskog odbora DPS-a, kaže za Antenu M da su neformalno prije izbora imali pregovore.

“Za ovu nedjelju su zakazani zvanični razgovori. Mislim da tu neće biti smetnji i da ćemo od tri partije formirati vlast u Ulcinju. Suština je da imamo 17 odbornika. Pregovori mogu trajati dvije do tri nedjelje, ali mislim da ćemo se lako dogovoriti. Bitno je da nas troje imamo volju da sačinimo vlast u Ulcinju”, rekao je Lunjić. 

Podsjetimo, prema ranijim podacima koalicija “Za novi početak” (URA, DP, SD, SDP i AA) na izborima 27. marta osvojila je 14 mandata na lokalnim izborima u Ulcinju.

Lista koalicije DPS i Bošnjačke stranke osvojila je šest mandata, koliko je osvojila i DUA.

Forca je osvojila pet mandata, a Demokratska Crna Gora dva mandata.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Mehmed Zenka

Ostavite komentar

Komentari (0)