Zirojević: Kad nam je Vulin prijetio da će Crnu Goru okupirati konjicom, ni slutili nijesmo da će nam poslati Abazovića

Krajnje je vrijeme da suverenističke partije izađu iz izdajničke vlade Dritana Abazovića ili joj uskrate podršku, a podršku daju inicijativi Socijaldemokrata za skraćenje mandata skupštine. Jer nijesu valjda funkcije po dubini i širini bitnije od onoga za šta se noćas borimo. I na kraju, pozivam sve građane da budu ovdje sa nama, nezavisno od ponašanja svojih partija. Jer ovo nije partijska priča. Ovdje se radi o odbrani države, poručio je sinoć portparol SD Nikola Zirojević na protestu ispred Vlade Crne Gore.
Zirojević: Kad nam je Vulin prijetio da će Crnu Goru okupirati konjicom, ni slutili nijesmo da će nam poslati Abazovića

– Okupili smo se da kažemo veliko “NE” aktu izdaje i okupacije od strane srpskog sveta Aleksandra Vučića, koji u Crnoj Gori sprovodi dvojac Abazović-Joković. Ovim aktom izdaje sva kulturna baština Crne Gkre daje se na raspolaganje tuđoj državi i crkvi te države, da sa njom rade šta im je volja. I onda Abazović ima obraza da CPC ponudi potpisivanje temeljnog ugovora. Ali gdje je mislio da se Crnogorci mole? Da li na trgovima? Da li na ulicama? Da li u šumama, budući da nas smatra pećinskim nacionalistima? Neće moći – poručio je Zirojević.

On je rekao da svi koji se na Vladi drznu da podrže tzv. Temeljni ugovor, moraju znati da rade direktno protiv ustava Crne Gore i da će za podršku tom aktu kad-tad odgovarati.

– Ovaj izdajnički premijer spreman je da potpuno zanemari i stav EU i naših međunarodnih partnera, koji nam kažu upravo suprotno od onoga što on govori, a to je da je potpisivanje ovog ugovora tačka na evropski put Crne Gore. Kada nam je Aleksandar Vulin prijetio da će Crnu Goru okupirati konjicom, ni slutili nijesmo da će nam poslati Dritana Abazovića da to završi – istakao je on.

Zirojević je na kraju postavio i pitanje Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti, pozvavši ih da uzmu aktivno učešće u društvenim procesima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

Na koljenima i 43. Vlada

VLADA U OZBILJNOM PROBLEMU: Rasprave će biti, a glasanja…

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Krivokapić saslušan: Ovo je pokušaj viktimizacije žrtve, ostajem u postupku da bih mu dao značaj koji zaslužuje

Filipović: Abazović nas je doveo pred svršen čin

U nedjelju sjednica Predsjedništva DPS-a, jasno je šta su naredni potezi

Abazović i Đukanović razgovarali i prije sjednice