test

Živković: Fajront

Standard

15/08/2021

14:00

Piše: Miodrag Živković

Duboka je noć i gosti ove “naše” kafančine su izgubili svaku kontrolu normalnog i pristojnog ponašanja. Mnogo se popilo, gosti se svađaju i međusobno vrijeđaju. To su trenuci kada njihov najvulgarniji primitivizam dolazi do izražaja. Samo se čeka ko će ugasiti svijetlo u ovoj tužnoj i nesrećnoj krčmi i prekinuti agoniju svih koji se u njoj nalaze.

Upravo ovako ja doživljavam trenutno stanje vlasti u Crnoj Gori koju personifikuju Krivokapić, Bečić i Abazović, a podržavaju je Mandić, Knežević i Medojević.

To je vlast koja više ni formalno ne posotoji jer iza nje stoji samo 14 poslanika u parlamentu, a većinu (41) može ostvariti samo na odlukama koje temeljno razaraju državu koju zajednički vode.

To je vlast koja je nepomirljivo posvađana u kojoj se još samo ne zna ko će  od njih objaviti fajront (ugasiti svijetlo).

I na samom njenom kraju, oni koji su ih doveli na vlast (zvanična Srbija i crkva Srbije), u namjeri  da prikriju taj kraj, očajnički pokušavaju da ih pomire i homogenizuju u zlu, ne vodeći računa o posledicama koje mogu izazvati za svoje izabrane vladaoce, ni o tragediji koju mogu učiniti zemlji kojom vladaju.

Zakazano ustoličenje Joanikija na Cetinju je upravo taj pokušaj homogenizacije posvađanih vladalaca, zamišljen u glavi njihovih nalogodavaca, kojim stavljaju glavu na panj  svojim tužnim i nesrećnim slugama i svima nama koji čekamo da se ugasi svijetlo i završi ova velika noćna mora.

To je uvjerenje skrivenih vladalaca iz Beograda da izazivanjem haosa pokuša spasiti ono što se više spasiti ne može.

Zato moramo biti pametni, odlučni i istrajni da ne dozvolimo gaženje sopstvenog dostojanstva i da istovremeno ne dozvolimo izazivanje haosa, koji priželjkuju planeri naše nesreće.

Znam da je teško, ali mi drugog izbora nemamo, jer smo satjerani uza zid. Gandijevski otpor, bez nasilja i naša brojnost koja će i fizički spriječiti planere nasilja da izvrše ono što su naumili, sačuvat će naše dostojanstvo i pokazati čitavom svijetu da građanska Crna Gora ne priznaje okupaciju i ne dozvoljava vraćanje u srednji vijek.

Od svih veličanstvenih proslava crnogorske mladosti, ova se mora razlikovati. Ovoga puta, po uzoru na naše pretke koji su uvijek vodili računa da sačuvaju svoju mladost i mi to moramo uraditi. Naše starije,    sijede i hladnije glave u prvim redovima moraju biti zaštita našoj najljepšoj i uzavreloj mladosti.

Samo ovako pametno ćemo izvojevati svoju pobjedu i dočekati da ugase svijetlo u svojoj smrdljivoj birtiji i obezbijediti izbore na kojima ćemo i njima i njihovim nalogodavcima pokazati kakva je prava Crna Gora.

Ostavite komentar

Komentari (1)

DUKLJA

14 Aug. at 22:00

ŽIVKOVIĆU! VI I VAŠI PRIJATELJI STE BILI DOVOLJNO “PAMETNI” ,”ODLUČNI” I “ISTRAJNI” DA ANGAŽUJETE 2018 GODINE. VLADIMIRA PAVIĆEVIĆA ZA PREDSJEDNIKA CRNOGORSKE STRANKE .OSOBU KOJA JE BILA POTPREDSJEDNIK NOVE STRANKE (REPUBLIKA SRBIJA) I POSLANIK U NARODNOJ SKUPŠTINI REPUBLIKE SRBIJE .SADA JE VAŠ BIVŠI ŠEF VLADIMIR PAVIĆEVIĆ SAVJETNIK VLADIMIRA JOKOVIĆA,POTPESJEDNIKA U 43 VLADI CRNE GORE. VAŠE I PURKA IVANČEVIĆA DJELOVANJE U LIBERALNOM SAVEZU,CDU I CRNOGORSKOJ JE KAMEN O VRATU 21 MAJA I ZNAK ZA UZBUNU SVIM CRNOGORSKIM PATRIOTAMA KOJE PLANIRATE DA OBJEDINITE.