ZLOUPOTREBE U POŠTAMA CG (1): Kako je menadžment zaposlio oko 300 osoba, da li ova državna kompanija može postati gubitaš?

Oko 300 osoba zapošljeno je u državnoj kompaniji Pošte Crne Gore za period od godinu dana – sa prethodno 902 službenika ta brojka uvećana je na više od 1.200. Riječ je uglavnom o zaposlenima čiji je ključni uslov za zapošljavanje bio ''zeleno svjetlo'' iz centrale partije – Demokratske Crne Gore, ali i njihovih sada već bivših partnera iz partija donedavne vladajuće većine, saznaje portal Standard.
ZLOUPOTREBE U POŠTAMA CG (1): Kako je menadžment zaposlio oko 300 osoba, da li ova državna kompanija može postati gubitaš?

Ovaj skandal međutim nije jedini u poslovanju državne kompanije na čijem je čelu Baranin Dragan Tufegdžić, takođe odabran po partijskoj liniji u svojstvu funkcionera Demokrata. O tome će portal Standard aktivno izvještavati u narednom periodu.

Prema pouzanim informacijama, Tufegdžić je planski i na organizovan način, uz pomoć Borda direktora na čijem je čelu Igor Bulatović (SNP), obezbijedio većinu – od tri člana za Akt o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji. Članovi Odbora direktora su Stojan SjekloćaAleksandar DakićDijana Pejović i Marko Lalević. Akt usvojen je u novembru 2021. godine, a izradila ga je privatna firma specijalizovana za IT oblast, uprkos činjenici da kompanija Pošte Crne Gore ima stručnjake za izradu takvih dokumenata.

Ovaj postupak menadžementa i Odbora direktora, prema mišljenju više dobro informisanih sagovornika portala Standard, nema dugoročne pozitivne projekcije, te bi kompaniju sa bijele liste mogao dovesti do gubitaša.

Nalik na druge državne kompanije, direktor Pošte je umjesto da se bavi razvojem i unapređenjem poslovanja, imao ključni zadatak – da sprovede partijsku agendu. Tako je i prije usvajanja Akta o sistematizaciji 40 zaposlenih poslao u penziju prema uslovima novog Zakona o radu i još 40 ispratio iz kompanije uz otpremine i tako u kratkom roku stvorio uslove i zaposli 80 partijskih aktivista.

„Čak 150 zaposlenih angažovano je u Pošti preko agencije za zapošljavanje, dok je njih 40 po Ugovoru o djelu. Oko 150 osoba zapošljeno je po ugovoru na neodređeno“, samo su neki od podataka iz poslovanja Pošti Crne Gore.

Prema posljednjih informacijama, Pošta je prije 10-tak dana promijenila i agenciju za zapošljavanje, pa je umjesto ranije što su ugovori produžavani na mjesec, nova agencija pristala da sa zaposlenima sklopi ugovore na godinu dana.

Iako je pitanje dana kada će Tufegdžić biti smijenjen sa ključne pozicije u Poštama Crne Gore, njihova djela i moguće zloupotrebe, očekivano bi bilo, da postanu predmet provjera novog menadženta, ali i drugih nadležnih organa.

Portal Standard poslao je pitanja kompaniji Pošta Crne Gore, ali do jutros nijesu stigli odgovori…

NASTAVLJA SE…

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

6 komentara


Postar

Ovi su sad obezvrijedili sve neka samo provjere koloko je diploma prilizeno i kakvih od kad su dosli i na kjha mjesta su ti ljudi pa ce sve bit jasno

Odgovori
Boka bay

A kakav je haos u Vodovodu Kotor, Psihijatrijskoj bolnici Kotor!!!

Odgovori
Borac

Zanimljiv članak. Mogli bi se osvrnuti i na prethodni menadžment kad je Božo Vuksanović zaposlio i unaprijedio u šefove snahu i ostale članove uže i šire familije i kad je prepravio ugovor da umjesto tri dobije 12 bruto plata ako ga smijene tako da je uzeo 36 hiljada eura otpremnine a radio je svega nekoliko mjeseci. Ne opravdavam ni ovo , ali dajte malo novinarcici, budite nepristrasni i realni .

Odgovori
Borac

Bozo je zaposlio svu uzu i siru familiju i to na sefovske pozicije i sebi osigurao otpremninu iako je bio na čelu pošte svega par mjeseci. Ne opravdavam ni ovo , isto je katastrofa, ali tek Bozo nije bio cvecka nego lopurda kao i na svaku drugu poziciju gdje je bio.

Odgovori
S

Božo je zaposlio 25 ljudi, uporedite poslovanje i uspjehe Pošte na čelu sa Božom u odnosu na sadašnju situaciju.

Odgovori
Mihiz

Radio sam u Pošti CG. više od 20 godina i dobro su mi poznati problemi u ovoj kompaniji. Ali ovakvog haosa u Pošti nije bilo od kada joj je Kralj Nikola udario temelje. Tufegčić nema pojma o Posti. Sve svoje aktivnosti je sveo na partijsko zaposljavanje, i to u Upravi Pošte, i tako doveo Poštu na rub finansijske propasti. Svaki dan njegovog boravka sve više će koštati i Postu i društvo u cjelini. Ako je iko za krivičnu prijavu to je Tufegčić i menadžment i svi oni iz Borda koji su mu pomagali i velikim zloupotrebama

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

RETROSPEKTIVA – Dvije godine koronavirusa u Crnoj Gori: Apokaliptične scene, karantini, pa vakcina

“PLANTAŽE” KAO PLIJEN: Kadriranje “po dubini” za kolaps najpoznatijeg brenda Crne Gore

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Hljeb sa slaninom

Inflacija ”udarila” na region: Kakve su cijene hrane, stanovanja i struje

Danka Kovinić poziva na protest: Crna Goro, ima nas

WhatsApp na meti hakera, ukrali 500 miliona brojeva