Abazović sa Dvorkovičem: Vlada otvorena za svaki vid saradnje sa FIDE

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ministar sporta i mladih Vasko Lalošević i predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović ugostili su danas predsjednika Svjetske šahovske federacije (FIDE) Arkadija Dvorkoviča, predsjednika Evropske šahovske federacije (ECU) Zuraba Azmajparašvilija i direktorku Svjetske šahovske federacije, Danu Reizinice Ozolu, saopšteno je iz Kabineta premijera.
Abazović sa Dvorkovičem: Vlada otvorena za svaki vid saradnje sa FIDE

Poželivši dobrodošlicu, premijer Abazović je istakao da je počastvovan dolaskom vodećih ljudi svjetskog šaha, navodeći da se Vlada Crne Gore raduje aktivnostima koje za cilj imaju promociju vrijednosti koje šah kao drevna igra predstavlja i organizaciju velikih međunarodnih takmičenja u našoj državi.

„Vlada Crne Gore je otvorena za svaki vid saradnje sa FIDE“, naglasio je Abazović.

Predsjednik FIDE Dvorkovič je istakao da je prvi put u Crnoj Gori i da odmah uočava veliki potencijal koji naša država ima za razvo šaha.

„Nastavljamo da podržavamo Šahovski savez u Crnoj Gori“, naglasio je Dvorkovič.

Ministar sporta i mladih Vasko Lalošević istakao je da ga raduje zasluženi povratak šaha na sportsku scenu Crne Gore. Podsjetivši da je uvijek imao odličnu komunikaciju sa Šahovskim savezom, uvjerujući da će se ona nastaviti i u narednom periodu, ministar Lalošević je naglasio da će šah imati sistemsku podršku Vlade Crne Gore.

„Posjeta čelnika svjetkog šaha je velika čast i priznanje za naša nastojanja, predan i odgovoran rad. Podrška premijera i Vlade Crne Gore, kao i Ministarstva sporta i mladih, dodatan je motiv da nastavimo dalje putem kojim smo krenuli, a u čijem fokusu su mladi i djeca, ali i projekat „Šah u škole“ “, istakao je Jovan Milović, predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore.

Milović je naveo da će Šahovski savez nastaviti da promoviše tu drevnu igru, ali i Crnu Goru kao šahovsku destinaciju, izrazivši nadu da će imati razumijevanje Vlade kada je u pitanju izmjena kategorizacije sporta i dodjela statuta šahu koji on to zaslužuje. Milović je napomenuo da će sljedeće godine Crna Gora biti domaćin dva evropska šampionata i da se sa organizacijom velikih međunarodnih takmičenja Crna Gora želi prepoznati kao dobar domaćih svjetskoj šahovskoj eliti.

Sastanku su, pored Milovića prisustvovali i predstavnici Šahovskog saveza Crne Gore, Veselin Drašković i Mitar Đukanović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

FIDE suspendovao Rusiju, oduzeo im Olimpijadu i Kongres

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

FSCG: Posljedice daljeg miješanja državnih organa u autonomiju Saveza mogu biti nesagledive

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Zbog nasilja u porodici uhapšen Gile Stanišić, sumnjiče ga da je napao suprugu pred djetetom

Sudija Femić saslušan u svojstvu svjedoka, u predmetu protiv Vesne Medenice

Abazović sa Ozan: Promovišemo regionalnu saradnju, mir, stabilnost, ekonomski i infrastrukturni razvoj

TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJE: Jovanić uplatio vještaku 48.000 eura za procjenu Hotela ”AS”?