Beker osuđen zbog utaje poreza

Penzionisana njemačka teniska zvijezda Boris Beker u petak je proglašen krivim po četiri tačke optužnice posle suđenja za bankrot u londonskom sudu.
Beker osuđen zbog utaje poreza

Šestostruki pobjednik grend slema, koji je ranije negirao optužbe prema britanskom zakonu o nesolventnosti, optužen je za prikrivanje imovine, uključujući dva od tri muška trofeja Vimbldona u pojedinačnoj konkurenciji i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1992. u dublu.

Beker je takođe optužen da je sakrio 1,13 miliona eura od prodaje mercedesovog salona automobila koji je imao u Njemačkoj.

Za 54-godišnjaka se takođe navodi da je prebacio stotine hiljada funti na druge račune, uključujući račune svoje bivše supruge Barbare Beker i otuđene supruge Šarli “Lili” Beker.

Takođe je navodno propustio da prijavi dvije njemačke imovine, kao ni svoj interes u londonskom stanu vrijednom 2,25 miliona funti (2,9 miliona dolara) u kojem živi njegova ćerka Ana Ermakova.

Beker, koga je tokom suđenja u Kraun sudu Sovark podržala njegova partnerka Lilijan de Karvaljo Monteiro, ranije je osuđivan za utaju poreza i pokušaj utaje poreza u Njemačkoj 2002. godine, saopštio je sud.

Bivši teniser svijeta Beker proglasio je bankrot 21. juna 2017. zbog neotplaćenog zajma od više od 3 miliona funti na svom imanju na Majorki u Španiji.

Njemački državljanin, koji živi u Velikoj Britaniji od 2012. godine, tvrdio je da je sarađivao sa povjerenicima koji su imali zadatak da obezbijede njegovu imovinu, čak je ponudio i svoj vjenčani prsten, i da je sve radio po savjetu stručnjaka.

Trostruki pobjednik Vimbldona, koji je oslobođen dodatnih 20 tačaka, pušten je na slobodu prije izricanja presude na istom sudu 29. aprila.

Legendarni Njemac je tokom karijere bio trener i Novaka Đokovića.

Srpski teniser je sa njim sarađivao u periodu od 2013. do 2016. godine i za to vrijeme osvojio šest grend-slemova i ukupno 25 trofeja.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

CKB i NLB napravile najveći profit, u minusu samo Komercijalna

MANS: Skrivenu firmu Đukanovićevog sina častili 108 hiljada funti

Vlada odlučila da sa Srbijom pregovara o ekonomiji

Stranci kupili nekretnine vrijedne 184 miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO: Kadirov paradira u Pradinim čizmama, ali svi traže patike koje Zelenski nosi

Vučić: Srbija pod pritiskom glasala za isključenje Rusije iz UN savjeta

Medenica nije pozivan u policiju i Tužilaštvo, napustio Crnu Goru nakon hapšenja Lalovića

UZNEMIRUJUĆE: Zelenski: Ovo je zlo koje ne poznaje granice