test

Budućnost Bemaks stavila novu krunu

Standard

16/02/2023

19:40

Košarkašice Budućnost Bemaksa savladale su Herceg Novi 122:54 i 12. godinu zaredom osvajačice su Kupa Crne Gore. 'Plave' su prvi put nakon devet godina igrale za trofej protiv ekipe koja nije njihova filijala (od 2014.do 2021. to je bio Lovćen, dok im je posljednje dvije godine rival bila Podgorica), a samo finale baš kao i prethodnih desetak godina nije donijelo posebna uzbuđenja…

Gošće su samo na startu uspjele da povedu (2:0, 3:2), a nakon toga je sve bilo u znaku „vučica“ koje su finalni turnir Kupa Crne Gore iskoristile kao pripremu uoči završnice Top8 faze WABA lige, gdje će u mečevima protiv Celja u Podgorici i Vojvodine u Novom Sadu pokušati da se domognu prvog mjesta uoči fajnal fora.

,,Plave“ su odgovorile serijom 7:0, a kada su u četvrtom minutu povele 13:5, trener Ranko Šabanović morao je već da traži tajm. Međutim, nije bilo prave reakcije – Dragana Živković u sedmom minutu pogodila je trojku za prvu dvocifrenu razliku – 18:8. Za razliku od domaćina Herceg Novi nije imao veliku rotaciju, a Matić i Mužević su držale koliko toliko svoj tim. Ipak, nakon serije 11:0 Budućnost Bemaks je sredinom druge dionice otišla na +20 (41:21), pa je bilo jasno da će Novljanke teško uspjeti da naprave makar finale zanimljivim.

„Vučice“ su dodatno dodale gas u nastavku, a gošće posljednji period odigrale bez Vučetić i Mužević, jer im je bilo jasno da ne mogu da pruže jači otpor. I, kako je vrijeme odmicalo razlika je dodatno rasla, a Herceg Novi sa ionako malom rotacijom nije mogao da prati ritam, pa su domaće često iz tranzicije dolazile do lakih poena. Već u finišu treće dionice ,,plave“ su ostvarile rivala za cijeli krug – 81:40, da bi nakon pet trojki u posljednjem periodu Zorane Radonjić, te trojke Jelene Bulajić za kraj ,,vučice“ do trofeja stigle sa čak 68 razlike – 122:54, što najbolje pokazuje odnos snaga.

Vladan Radović, trener Budućnost Bemaksa očekivano je u svojoj kolekciji dodao još jedan trofej.

I prije početka završnog turnira rekao sam da bi sve osim naše pobjede bilo više od senzacije. Imali smo lak meč protiv naše filijale Podgorice, a zatim u finalu opravdali očekivanja i ono što je obaveza osvojili

novi trofej, kojim je nastavljena dominacija na domaćoj sceni. Ovaj trofej je samo uvertira za ono što slijedi, a to je fajnal for WABA lige. Mislim da je ovo finale pokazalo još jednom da imamo đevojke koje su budućnost ženske košarke i to treba najviše da nas raduje – objasnio je Radović.

Ratković uručila pehar
Pobjednički pehar kapitenki Budućnost Bemaksa Dragani Živković uručila je Željka Ratković, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Crne Gore , koja je uručila i zlatne medalje, dok je Nataša Popović,nekadašnja košarkašica, a sada Komesar takmičenja u KSCG uručila srebrne medalje ekipi Herceg Novog.

„Vučice“ danas putuju za Brčko
Košarkašice Budućnost Bemaksa već danas otputovaće za Brčko, gdje će sjutra (18h) gostovati ekipi Lavova u okviru 5.kola Top8 faze WABA lige. Pobjedom Montane u Banjaluci protiv Orlova, već su poznati svi učesnici fajnal fora, a pored bugarskog vicešampiona koji će biti vjerovatno četvrtoplasirani, do kraja Top8 faze Budućnost Bemax, Cinkarna Celje i Vojvodina voditi bitku za prvo mjesto uoči završnog turnira.

Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)