test

Budućnost obilježava 20 godina od nezaboravne titule prvaka Jugoslavije

Standard

16/04/2022

19:24

Odbojkaši Budućnosti na današnji dan prije 20 godina osvojili su titulu prvaka Jugoslavije.



Podgoričani su u nezaboravnom finalu nakon velikog preokreta bili bolji od Budve u pet setova. Budućnost je bila u “konopcima” ali uspjela je da se vrati od 0:2 i preokrene na 3:2 i podigne trofej na domaćem terenu

Iz podgoričkog kluba sa radošću se sjećaju tog nezaboravnog duela.

“Sportski je događaj kojeg se ljubitelji ne samo odbojke, već i sporta uopšte u Podgorici, Crnoj Gori, a i šire, sa radošću, ponosom, ali i sjetom prisjećaju i danas.Atmosfera na četvrtom meču u “Morači” i oko nje, nevjerovatno navijanje i energija na tribinama, hičkokovski rezultatski preokreti, i na kraju slavlje i erupcija oduševljenja naših navijača, skoro čitave dvorane, čine taj sportski događaj jednim od najvećih, najuzbudljivijih i najznačajnijih koji su ikada viđeni u crnogorskom hramu sporta.

Dvorana je bila dupke puna skoro dva sata prije meča, sa preko 6.000 navijača, uz nekoliko hiljada ljudi koji su ostali ispred. Tog 16. aprila 2002. godine, u “Morači”, jednostavno, “ni igla nije mogla da padne”, navijanje sa tribina je bilo fantastično. Meč je protekao bez najmanjeg incidenta, iako je, očigledno, bilo suđeno da se i na tom susretu dogodi nešto neplanirano. To je bio 16-minutni nestanak struje u dvorani, kod vođstva od 8:5 u prvom setu za Budvane.

Tada su“varvari” upalili baklje, što je do tada bilo nezabilježeno, barem u crnogorskim dvoranama. Prekid nije poremetio Budvane, koji su stigli do vođsta od 2:0 u setovima, ali se onda još jednom dogodio preokret. Na krilima fantastične podrške Varvara, naši igrači su uspjeli da dođu do pobjede od 3:2 (19:25, 26:28, 25:19, 25:20, 15:11), nakon koje je na tribinama i parketu nastao delirijum zbog osvajanja prve titule, koji se prepričava i dan danas”, vraćaju film na slavne dane u objavi na zvaničnom fejsbuk nalogu iz OK Budućnost.

Izvor: Odbojka.me
Izvor (naslovna fotografija):

Vjekoslav Bojat

Ostavite komentar

Komentari (0)