Crnogorke u grupi E

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore za plasman na Svjetsko prvenstvo boriće se sa selekcijama Danske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana i Malte.
Crnogorke u grupi E

Na žrijebu u Nionu naša selekcija smještena je u grupu E.

Njedna grupa ne može biti laka kada žrijeb čeka iz šestog šešira, ali mislim da smo imali malo sreće, za razliku od prethodnih kvalifikacija. Mi protiv svakog moramo da damo maksimum da bi se uknjižili ti prvi bodovi, ali sam zadovoljan žrijebom. Utisak je da možemo da igramo sa Azerbejdžanom i Maltom, iako su oni favoriti. U svakom slučaju, nadamo se nekom bodu i tu nadu nam niko ne može uzeti – smatra selektor Mirko Marić.

Kvalifikacije počinju u septembru ove i igraće se do septembra naredne godine.

Pobjednici devet kvalifikacionih grupa izboriće direktan plasman na završni turnir, koji će se održati 2023. godine u Australiji i Novom Zelandu. Drugoplasirane ekipe izboriće nastup u baražu.

Grupu A čine Švedska, Finska, Republika Irska, Slovačka i Gruzija, u B grupi su Španija, Škotska, Ukrajina, Mađarska i Farska Ostrva, dok su u grupi C Holandija, Island, Češka, Bjelorusija i Kipar. Engleska, Austrija, Sjeverna Irska, Sjeverna Makedonija, Letonija i Luksemburg nalaze se u grupi D, dok su u grupi F Norveška, Belgija, Poljska, Albanija, Kosovo, Jermenija. Italija, Švajcarska, Rumunija, Hrvatska, Moldavija i Litvanija biće rivali u grupi G, a grupu H čine Njemačka, Portugal, Srbija, Izrael, Turska, Bugarska.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Evo kojih mjera se svi moraju pridržavati

Vlada objavila: Sve mjere, pravila i preporuke NKT-a

Hadžibegić: Biće teško, ali cilj je da budemo prvi ili drugi u grupi

Teška grupa za “sokolove” u kvalifikacijama za SP

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ONI PREDSTAVLJAJU GRAĐANE: Koja su zanimanja crnogorskih političara

Medojević: Božović i Perović zloupotrebvaju Crkvu i žele da podrže Vladu bez DF-a

FOTO/VIDEO: Patriotske auto kolone se nastavljaju sa još više žara

Zeković demantovao Leposavića: Izmjenama Zakona o slobodi vjeroispovijesti nije riješeno pitanje ishrane zatvorenika, jer su propisi to uredili već godinama unazad