test

EPCG sa 200 hiljada eura pomogla Vaterpolo savezu Crne Gore

Standard

25/01/2023

17:27

Uspješno partnerstvo našeg najtrofejnijeg nacionalnog sportskog saveza i najveće državne kompanije nastavljeno je – Elekroprivreda Crne Gore (EPCG) i Vaterpolo-plivački savez Crne Gore (VPSCG) produžili su danas ugovor o generalnom sponzorstvu za još godinu.

Ugovor su potpisali izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i predsjednik VPSCG Đuro Marić.

Rovčanin je podsjetio da saradnja traje od 2006. godine i kazao da EPCG podržava sportske saveze i da je uvijek uz crnogorske sportiste.

“Mi smo vaterpolo savez prepoznali zbog tradicije, ugleda i rezultata na međunarodnoj sceni”, naglasio je Rovčanin.

“Vaterpoliste i ove godine čekaju velika međunarodna takmičenja. Nadam se velikim uspjesima i plasmanu na Olimpijske u Parizu”.

Predsjednik Vaterpolo-plivačkog saveza Đuro Marić zahvalio je EPCG što prepoznaje kvalitet naše najtrofejnije reprezentacije i što je godinama stoje uz “ajkule”.

“Zadovoljstvo je da se ova podrška nastavlja, a ako se nastavlja onda sa sigurnošću možemo da kažemo da je do sada bila uspješna”, rekao je Marić.

“Posebno sam zahvalan na tome što EPCG prepoznaje značaj ulaganja u sport, dajući time veliki doprinos društvu u kojem posluje. EPCG od početka podržava crnogorske vaterpoliste, koji na najbolji način predstavljaju Crnu Goru i naš sportski duh”, kazao je Marić.

Aktivnosti naše seniorske reprezentacije počinju kvalifikacionim turnirom Svjetskog kupa u martu, čiji će domaćin biti Podgorica.

“Naš savez je dobio tu čast da bude domaćin jednog od dva kvalifikaciona turnira, a Podgorica će sredinom marta ugostiti vaterpolo sile kao što su Srbija, Grčka, Španija, te Australiju i Gruziju. Očekuje nas sedam dana vaterpolo spektakla, što će ujedno biti i sjajna promocija naše države”, rekao je Marić.

Naš najbolji tim očekuju dva velika takmičenja, Svjetsko prvenstvo u Fukuoki od 14. do 30. jula 2023. godine i Evropsko prvenstvo u Izraelu, koje će se održati ili krajem ove ili početkom naredne godine.

Brojne akcije imaju i mlađe selekcije.

“U17 selekcija u avgustu će učestvovati na Evropskom prvenstvu, U 20 selekciju čeka Svjetsko prvenstvo, dok će najmlađi, U 15 tim, igrati na šampionatu Evrope u julu ove godine, a domaćin najboljim selekcijama u tom uzrastu biće Podgorica. Potvrđen je dolazak 24 zemlje, već se aktivno radi na organizaciji i planiranju takmičenja, koje je još jedna promocija našeg vaterpola i Crne Gore”, zaključio je Marić.

Ostavite komentar

Komentari (0)