test

FK Petrovac: Izvinjenje Jezeru, i nas su vrijeđali u Beranama

Standard

01/11/2022

17:15

Izvinjenje Petrovca nakon nefudbalskih stvari koje su se dešavale neposredno pred prvenstvenu utakmicu sa Jezerom, prošle subote pod Malim brdom.



Uoči tog duela, igrači i stručni štab tima iz Plava vrijeđani su na nacionalnoj osnovi, a poslije svega je FSCG pokrenuo disciplinski postupak protiv prvoligaša sa Jadrana čiji je stadion suspendovan do donošenja odluke.

Petrovčani su se sada oglasili saopštenjem:

“Kao prvo, odmah na početku, želimo da se izvinemo FK Jezero, fudbalerima i stručnom štabu zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca na tribinama”, stoji u saopštenju.

Želimo da upoznamo crnogorsku javnost da smo na utakmici koja je odigrana u Beranama protiv FK Jezero žestoko izvrijeđani na vjerskoj osnovi (psovali nam srpske majke) i da su naša uprava i navijači fizicki napadnuti na toj utakmici.

Po završetku te utakmice, interventna policija Berane, što je lako provjeriti, ispratila nas je do izlaska iz grada i tako spriječila teži incident koji su spremali navijači FK Jezero – navodi se u saopštenju kluba.

“Prethodno opisani događaji koji su se desili na utakmici između FK Jezero i OFK Petrovac u Beranama, a ničim izazvani od strane OFK Petrovac, su ostavile posljedice na članove uprave, fudbalere i prijatelje OFK Petrovac. Međutim, znajući kompleksnost situacije u Crnoj Gori nijesmo ovo željeli javno da objavljujemo”, stoji u saopštenju.

Iz Petrovca su se potom dotakli posljednjih dešavanja pod Malim brdom.

“Ne želimo da opravdamo ponašanje pojedinaca na posljednjoj utakmici u Petrovcu, ali crnogorska javnost definitivno treba da bude upoznata sa činjenicama. Mi u klubu radimo na izgradnji dobrih odnosa vjerskih i nacionalnih,

po čemu je klub godinama prepoznatljiv. OFK Petrovac žali zbog dešavanja koja su se desila u zadnje vrijeme kada igraju OFK Petrovac i FK Jezero iz Plava i ako Bog da sve će da se završi na ovome. Od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo na fudbalski teren”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

FSCG

Ostavite komentar

Komentari (0)