test

FOTO: Mino Rajola kupio kuću Al Kaponeoa, častio se nakon transfera Pogbe

StandardIT

29/04/2022

22:55

Fudbalski svijet je bio šoku nakon što je stigla informacija da je najmoćniji agent Mino Rajola preminuo. Ipak, ispostavilo se da to nije tačno i da je menadžer i dalje živ. I dalje uživa veliko povjerenje vrhunskih igrača, a tako je stekao i veliko bogatstvo koje mu je omogućilo i veliki broj nekretnina. Jedna od njih je kuća zloglasnog Al Kaponea u Majamiju.

Rajola je u avgustu 2016. godine realizirao transfer Pola Pogbe (Paul) u Mančester junajted i tim dogovorom stekao 25 miliona eura u ukupnom dogovoru koji je glasio na 105 miliona eura.

Nakon tog posla, kuću Al Kaponea je kupio za devet miliona eura. Kuća se nalazi u Majamiju na 30 hiljada kvadratnih metara u Biskejn zalivu na koji izlazi, dok sa druge strane kuće postoji veliki bazen.

Sam Al Kapone je ovu kuću kupio još 1928. godine, da bi je Rajola renovirao, a sam je tvrdio da mu je bila umanjena cijena kupovine zbog “veza sa porodicom Al Kapone”.

Još uvijek postoje sijenke nad ovom kupovinom, jer agencija koja je bila zadužena za prodaju tvrdi da Rajola nema puno vlasništvo na njom, te da je još uvijek otvorena za iznajmljivanje, za slikanje i snimanje filmova i serija.

Izvor (naslovna fotografija):

Mino Rajola

Ostavite komentar

Komentari (0)