test

KK Budućnost Voli predstavio ekipu i stručni štab: Idemo zajedno prema cilju – da naš klub, grad i Crna Gora budu jedan tim

Standard

30/09/2022

09:49

Neđeljnom utakmicom sa Splitom u ,,Morači“, za Košarkaški klub Budućnost Voli počinje jubilarna 20. sezona u ABA ligi (19. ako se ne računa poništena 2019/20. sezona, koja je zbog korona virusa prekinuta kolo prije kraja ligaškog dijjela). Više sezona su do sada odigrali jedino Crvena zvezda, Cibona (po 21) i Zadar (20), a jednu manje je upisao Partizan. To dovoljno govori koliko Budućnosti znači ABA liga, ali, takođe, i koliko je podgorički klub važan za ovo regionalno košarkaško takmičenje.



Budućnost novu sezonu dočekuje sa, praktično, novim timom (devet igrača otišlo, osam došlo) i novim trenerom (Vladimir Jovanović je zamijenio Aleksandra Džikića), a nakon što je ljetos postojala mogućnost da dosadašnji, dugogodišnji predsjednik Dragan Bokan, pod čijim vođstvom je klub ostvario najbolje rezultate u ABA ligi, odluči da se povuče, razočaran odnosom države u posljednje tri godine prema jednom od najvećih crnogorskih sportskih brendova.

kan

Sredinom jula je iz kluba stigla informacija da je na sjednici Upravnog odbora odlučeno da će dosadašnja uprava na čelu sa Bokanom i ubuduće voditi podgorički klub, uz obavezu da se ,,ulože maksimalni napori da se klubu omogući stabilno finansiranje, koje je uslov za dalje funkcionisanje i realizaciju budućih planova“.

Kao ciljeve u predstojećoj sezoni uprava Budućnost Volija je odredila plasman u plej-of ABA lige i među osam najboljih timova u Evrokupu (četvrtfinale).

S obzirom na povećan broj učesnika plej-ofa ABA lige sa šest na osam, plasman u razigravanje ne bi trebalo, niti smio da bude upitan. Pošto je ovogodišnji sastav učesnika Evrokupa slabiji nego prethodnih sezona, čini se da ni plasman u četvrtfinale ovog takmičenja, čiji pobjednik ide u Evroligu, nije nedostižno.

Ostaje, međutim, da se vidi kako i koliko brzo će Jovanović uspjeti da uklopi nove igrače u cjelinu, posebno što je kompletnu ekipu, zbog reprezentativnih obaveza osmorice igrača ovog ljeta, dobio tek sredinom septembra, na 15-ak dana prije početka sezone…

Misija koja traje 11 godina
Na promociji ekipe i stručnog štaba, u VIP salonu SC ,,Morača“, koja je nosila radni naslov ,,Plava noć“, predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan je izrazio veliko zadovoljstvo ,,zbog okupljanja ovim sjajnim povodom, nakon dvije, po svemu, specifične godine“.

Večerašnja promocija tima na početku nove sezone je i mnogo više od toga, ovo je veče koje slavi uzajamnu podršku, prijateljstvo, zajedništvo i pobjedu nad izazovima. Srećan sam što sam večeras okružen prijateljima, zaljubljenicima u sport i onima kojima je košarka stil i način života. Posebno zadovoljstvo mi predstavlja to što smo na ovom mjestu, punom simbolike, baš tu gdje se daje srce na terenu okupili prijatelje naše Budućnosti, ljude koji su prema svojim mogućnostima, pružili podršku klubu od kada sam imao čast da preuzmem kormilo našeg kluba, ne zaboravljajući ni sve drage prijatelje koji su bili podrška klubu, a koji noćas nijesu tu sa nama – kazao je Bokan.

Prvi čovjek ,,plavih“ je podsjetio da je ,,njegovo životno opredjeljenje takvo da su svi njegovi planovi i stremljenja dugoročni i zasnovani na realnim i zdravim osnovama“.

Na isti način sam sa Upravnim odborom, prije punih 11 godina, pristupio zadatku da Budućnost vratimo na poziciju kojoj pripada, sa ciljem da bude uspješan, moderan klub, ravnopravan takmac klubovima iz razvijenijih zemalja, interesantan za sponzore. Večeras je sjajna prilika da jedni drugima čestitamo na tome i zaključimo – zajedno smo u tome uspjeli! ,,Plavo veče“ je divna prilika da se toplo i od srca zahvalim, vama dragi prijatelji iz kruga mojih poslovnih partnera i ličnih prijatelja, kao i vama odgovornim predstavnicama lokalne uprave. Posebno hvala gradonačelniku Ivanu Vukoviću – dodao je Bokan.

Bokan je zahvalio ,,predstavnicima medija, svim novinarima na tome što su svih ovih godina uz klub, koji je ponosan na međusobno uvažavanje i poštovanje“.

Hvala vjernim navijačima – ,,varvarima“, čija podrška nikad nije izostala – posebno je naglasio predsjednik Budućnosti.

Društvena odgovornost
Bokan se, zatim, osvrnuo na izazove kroz koje je klub prošao tokom 11 godina njegovog mandata.

Malo je reći da je teško zadržati Budućnost Voli na ovom nivou. Nije tu presudan samo uloženi trud, rad i energija. Ne treba zaboraviti da je košarka finansijski zahtjevna sportska priča i to ne samo za crnogorske uslove. Sa druge strane, takođe, ne treba zaboraviti da uspješne firme imaju društvenu odgovornost i da je promovisanje zdravih stilova života, podrška sportskim institucijama i ohrabrivanje mladih da se u što većem broju bave sportom nešto što treba da predstavlja redovnu praksu i način poslovanja – poručio je Bokan.

Budućnost je, kaže Bokan, od početka, uz rezultate koje je kompletna javnost i očekivala, težila da uvijek ide korak dalje, ne samo u pravcu rezultata, već i ukupnog funkcionisanja, koji dugoročno gledano predstavlja investiciju u budućnost kluba.

Više puta sam u javnosti istakao da sam onu najljepšu satisfakciju tokom vođenja kluba, ljepšu i od pozlate najvećeg uspjeha i trofeja ABA lige u istorijskoj sezoni 2017/2018, dobio na tribinama pune, renovirane ,,Morače“, onda kada više od 6.000 navijača u najvećoj dvorani u državi uglas nose tim ka novoj pobjedi. Baš takve slike su najljepša potvrda onoga što Budućnost Voli danas jeste. Ponos grada i države, respektabilan i jak projekat u evropskim okvirima. Naš klub već decenijama slovi za nosioca razvoja crnogorskog i regionalnog sporta čineći nas liderom u misiji jačanja dobrih odnosa u ABA regionu.

Zahvalnost članovima UO kluba
Prvi čovjek ,,plavih“ je ,,s dubokim poštovanjem i zahvalnošću prema svim članovima uprave koji su u godinama, koje su iza nas, bili dio naše Budućnosti“, pozdravio sadašnju upravu kluba. U njoj su Časlav Vešović (u ime Glavnog grada), Vojin Žugić (kompanija Stadion), Martin Leberle (NLB banka), Aleksa Lukić (ERSTE banka), Dino Redžepagić (CKB banka, dio OTP grupe), Predrag Leković (Porto Montenegro), Predrag Perković (Crnogorski Telekom), Ljubiša Šćepanović (Domaća trgovina u okviru koje posluje maloprodajni lanac Aroma), Vanja Mugoša (Advokatska kancelarija Jovović, Mugoša i Vuković), Matjaž Božić (Lovćen osiguranje) i novi član Blagota Radović (Zetagradnja).

Pouzdano znam da govorim u ime svih – idemo zajedno prema cilju – da naš klub i njegov grad, naša Podgorica, naša država – Crna Gora budu jedan tim. Želimo srećnu i uspješnu sezonu našoj Budućnosti, pune tribine, zajedničku radost i podršku našem klubu i kad dobija i kad gubi. Moja poruka za kraj je upućena predstavnicima izvršne vlasti – podržite Budućnost Voli, jer to je način da pružite podršku onom što nas povezuje. Sport treba da nas spaja, ne da nas dijeli. Klubovi ne trebaju i ne smiju da nose teret podjela. Sport treba da bude van dnevno političkih tema. Jer jedna je, naša je, Budućnost za koju se navija srcem i za koju se ne štedi glas ni dlanovi, Budućnost je ljubav, način života, plavo svih naših boja – zaključio je Dragan Bokan.

Jovanović: Uspjeli da okupimo kvalitetnu grupu momaka
Novi trener Budućnost Volija Vladimir Jovanović je svima u klubu poželio dobru i uspješnu sezonu.

Takođe, pozvao bih navijače da nas ove sezone podrže u što većem broju, pruže nam bezrezervnu podršku i budu dio naših uspjeha. Veoma smo zadovoljni kako ekipe izgleda nakon povratka igrača sa reprezentativnih obaveza i kako smo se uklopili nakon desetak dana. Vjerujem da smo uspjeli da okupimo kvalitetnu grupu momaka, koji su, prije svega, spremni da naporno rade da bi stigli do zacrtanih ciljeva – rekao je Jovanović.

Ostavite komentar

Komentari (0)