test

Lalošević: Nacionalna penzija Mariji Vuković zbog svega što je uradila za Crnu Goru

Standard

06/09/2022

12:07

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević saopštio je na današnjoj sjednici Vlade u tehničkom mandatu da će atletičarki Mariji Vuković sjutra uručiti rješenje o doživotnoj nacionalnoj penziji.



“Evropska vicešampionka u skoku uvis Marija Vuković sjutra će doputovati u Crnu Goru. Iz Atletskog saveza Crne Gore je saopšteno da će našoj atletičarki i njenoj trenerici Ioani Siomou biti upričiličen svečani doček na podgoričkom aerodromu. Imaćemo priliku da sjutra u 13 sati u Vili Gorica primimo atletičarku Mariju Vuković i njenu trenericu. Imaćemo priliku da im se na najbolji način zahvalimo rješenjem o doživotnoj penziji za Mariju zbog svega što je uradila za Crnu Goru”, kazao je Lalošević.

Vuković je krajem avgusta osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu, preskočivši visinu od 195 centimetara, a prije četiri dana, zauzela je petu poziciju na mitingu Dijamantske lige u Briselu. Vuković je u Briselu treći put nastupila na mitinzima Dijamantske lige.

Lalošević je podsjetio da su u prethodnom periodu sportisti ostvarili velike rezultate, a kako je kazao, Vlada je za postignute rezultate sportista odlučila da nagradi uglavnom juniorske selekcije

“Riječ je mahom o juniorskim selekcijama. Neko će reći da ovaj iznos nije spektakularan, to je mali znak pažnje države da sportisti iz juniorski selekcija dobiju možda prvu platu u životu, da znaju da država i Vlada Crne Gore stoje iza njih”, kazao je Lalošević.

Izvor (naslovna fotografija):

Marija Vuković

Ostavite komentar

Komentari (0)