test

Majda Mehmedović: Kad je najteže pokažemo zube

Standard

30/07/2021

10:11

Majda Mehmedović nema dilemu da će crnogorske rukometašice igrati nokaut fazu Olimpijskih igara. Naša rukometašica smatra da će ekipa odreagovati na pravi način odreagovati nakon poraza od Japana i Norveške.

“Bilo je ovakvih trenutaka i ranije, jeste da je sada dosta neiskusna ekipa, ali mi uvijek pokažemo zube kad je najteže, tako da vjerujem da će biti i ovog puta. Naravno da porazi moraju ostaviti neki trag, ali ne smijemo ostati u duboko u tome, moramo izvući ono što je bilo dobro i osvrtati se samo na to i pokušati da dignemo naš nivo, makar na 45 – 50 minuta na utakmici. Nadam se da ćemo imati i malo sreće i da ćemo ostvariti naš cilj”, kazala je Majda.

Južna Koreja je neugodan rival, koji igra slično kao Japan. Ipak postoji jedna značajna razlika.

“Mislim da su Korejanke spremnije fizički jače od Japanki, što nama odgovara, jer možemo da se spremimo za našu jaku odbranu. To mora biti ključ i to vraćanje u odbranu, da zaustavimo njihovu brzu igru. Drago mi je što smo igrale protiv Japana, jer igraju slično. Imali smo tu provjeru i ja se nadam da će biti bolje nego u tom meču.”

Naša iskusna olimpijka vjeruje u tim!

“Ja iskreno uvijek i bezuslovno vjerujem u “lavice” i vjerujem da ćemo ostvariti svoj cilj!”

Ostavite komentar

Komentari (0)